VIDEOCONFERINŢA "SĂNĂTATE ŞI FARMA" / PABLO URBINI, REPREZENTANT BD ROWA: "Robotul oferă farmacistului mai mult spaţiu şi mai mult timp"

A.I.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 30 martie 2022

Pablo Urbini

Pablo Urbini

"Dacă înainte de pandemie provocările erau date de diversitatea ofertei, preţul şi competiţia cu alte farmacii, acum provocările sunt legate de serviciile oferite" "Robotul nu este un inaimic, ci un ajutor pentru farmacist"

Robotul oferă farmacistului mai mult spaţiu şi mai mult timp, aspecte esenţiale faţă de noile provocări ce au apărut odată cu pandemia pentru unităţile farmaceutice, a spus Pablo Urbini, Reprezentant al BD Rowa în parteneriat cu Farmaceutica Remedia. De asemenea, robotul nu este un inaimic, ci reprezintă un ajutor pentru farmacist, deoarece îl eliberează de mai multe sarcini, unele repetitive, şi îi permite să acorde mai multe timp clienţilor. Pablo Urbinia spus: "Pandemia Covid a pus din nou farmaciile în centru. A creat noi oportunităţi, dar de care nu s-a profitat pe deplin pentru că, ca toată lumea, farmaciştii s-au confruntat cu noi provocări. Au fost mai mulţi clienţi, dar mai puţin personal, deoarece mulţi angajaţi au stat acasă ca să se protejeze de Covid, iar farmaciile au trebuit să asigure şi siguranţa angajaţilor. Dacă înainte de pandemie, provocările pentru farmacii erau date de diversitatea ofertei, preţul şi competiţia cu alte farmacii, acum provocările sunt legate de serviciile oferite. Iar asta necesită mai mult spaţiu şi mai mult timp".

"Robotul schimbă complet experienţa clientului şi a farmacistului"

Conform celor prezentate de Pablo Urbini, robotul pentru farmacii este un sistem care schimbă total abordarea dintr-o unitate farmaceutică, precum şi experienţa clientului şi a farmacistului.

"Este un sistem ce depozitează şi distribuie medicamente cu o viteză mare. Este o soluţie flexibilă - poate fi plasat oriunde, chiar şi la două etaje sub sau deasupra farmaciei. Iar farmaciştii nu trebuie să se mai deplaseze să caute medicamentele în back-office, ci doar pe computerul din faţa lor. Iar această flexibilitate oferă o mulţime de posibilităţi legate de modul în care poate fi amenajată o farmacie", a afirmat Pablo Urbini.

Pe de altă parte, potrivit reprezentantului companiei, în Europa, timpul mediu de servirea a unui client este 7-8 minute, cea mai mare parte fiind petrecută de farmacist în back-office. Cu robotul BD Rowa, timpul mediu scade la 2-3 minute, care este petrecut în faţa clientului.

"Robotul, tehnologia, oferă farmacistului mai mult spaţiu şi mai mult timp. Iar transformarea acestui spaţiu şi timp suplimentar în venituri suplimentare este treaba farmacistului. Apar noi oportunităţi, iar personalul capătă noi roluri. Este vorba despre optimizarea resurselor, optimizarea şi rotaţia mai bună a stocurilor, procese mai bune, optimizare financiară, ofertă mai bogată (...)", a spus Pablo Urbini, adăugând: "Iar toate acestea generează două rezultate. Satisfacţia clientului, care beneficiază de un alt fel de serviciu într-o farmacie echipată cu un robot Rowa, dar şi satisfacţia personalului, care este ceva fundamental. Angajaţi nemulţumiţi nu pot presta servicii de calitate clienţilor".

"Prin soluţiile digitale, expunerea este nelimitată; putem avea sute de rafturi digitale, care pot fi accesate cu degetul"

În esenţă, conoform celor prezentate de Pablo Urbini, robotul este echipat cu o serie de dispozitive digitale care ajută farmacistul să fie mai productiv, iar clientul să beneficieze de servicii mai bune şi să petreacă mai puţin timp în farmacie.

De pildă, există ecrane digitale, care atrag atenţia clienţilor şi oferă informaţii suplimentare despre produse. "Prin soluţiile digitale, expunerea este nelimitată. Putem avea sute de rafturi digitale, care pot fi accesate cu degetul. Pot fi folosite pentru a comanda produsul şi a oferi informaţii în plus", a afirmat reprezentantul BD Rowa.

Pablo Urbini a adăugat: "De asemenea, sistemul verifică aşezarea produselor pe rafturi, astfel încât se creează mai mult spaţiu. Iar farmaciile au posibilitatea să îşi crească oferta, să expună mai mult. Şi toate aceste lucruri sunt monitorizate - internetul lucrurilor ne oferă posibilitatea să creăm un mix între fizic şi digital. Practic, avem canale fizice ce sunt controlate printr-o aplicaţie, prin care putem verifica câte pachete sunt prezente pe rafturi, le putem aranja, etc".

"La cumpărarea unui robot, între farmacie şi compania noastră se naşte o relaţie de lungă durată"

Compania oferă mentenanţă pentru roboţii livraţi, inclusiv de la distanţă, şi realizează actaulizări ale softurilor, chiar şi după peste 10 ani de la instalare.

"La cumpărarea unui robot, între farmacie şi compania noastră se naşte o relaţie de lungă durată. Avem un serviciu online, disponibil 24 de ore, şapte zile pe săptămână. Avem disponibile tot timpul piese de schimb, avem acces la sistem de la distanţă, şi facem actualizări de software, chiar şi după 10 - 15 ani. Avem suport tehnic regional, care în România se realizează prin partenerii noştri de la Farmaceutica Remedia", a spus Pablo Urbini.

"Ar trebui să ne mutăm atenţia de la cost, la randamentul investiţiei"

Conform celor prezentate de domnia sa, costul unei soluţii de tip entry-level pentru un robot de farmacie este de 60-70 de mii de euro şi, teorectic, nu există limită superioară.

"Dar nu preţul este important, ci randamentul investiţiei. Pentru că dacă un robot costă 50.000 de euro, dar suma se recuprează în zece ani, nu este o investiţie bună. Dar dacă robotul costă jumătate de milion de euro, bani care se recuperează în trei ani, atunci este o investiţie bună, pentru că însemnă că generează venituri extra. Ar trebui să ne mutăm atenţia de la cost, la randamentul investiţiei", a punctat Pablo Urbini.

Potrivit reprezentantului BD ROWA, compania are instalaţi circa 12.000 de roboţi în toată lumea, piaţa principală fiind Europa Centrală, în Germania, Elveţia şi Austria. De asemenea, în Europa de Sud, în ţări precum Italia şi Spania şi în Europa de Vest, în Franţa şi Benelux. În Europa de Est, compania a instalat până acum circa 200 de roboţi, în mare parte în Ungaria.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dimpotriva, farmacsitul va putea si va fi obligat sa munceasca si mai mult in aceeasi perioada de timp. E o sansa nesperata sa trebuiasca sa muncesti in fiecare zi din ce in ce mai mult. Cred ca toti farmacistii sunt deja fericiti dupa ce au aflat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb