ZIARUL BURSA

30 martie 2022
Ediţia din 18.09.2024
Între cvasi-pandemie şi risc epidemiologic pe fondul războiului

VIDEOCONFERINŢA "SĂNĂTATE ŞI FARMA" Între cvasi-pandemie şi risc epidemiologic pe fondul războiului

Emilia Olescu, George MarinescuCompanii / 30 martie 2022

Valeria Herdea, Colegiul Medicilor: "Oamenii care vin din Ucraina sunt speriaţi, nu vor să se vaccineze şi atunci trebuie să ne vaccinăm noi" Attila Laszlo, senator: "Angajamentele făcute de ţara noastră de-a lungul anilor ar trebui rediscutate prin prisma situaţiilor recente cu care ne-am confruntat" Loreta Păun, consilier prezidenţial: "Digitalizarea a fost benefică pentru că pacienţii au putut accesa servicii medicale chiar dacă nu au fost prezenţi în format fizic la medic sau în spital" Emilian Popovici, Societatea Română de Epidemiologie: "Post Covid apar probleme cerebrale care nu ştim în cât timp şi cum se vor remite"  

John Bruton, fost prim-ministru al republicii Irlanda între 1994-1997 şi fost ambasador UE în Statele Unite. Sursa foto flickr - Club de Madrid

JOHN BRUTON, FOST PRIM-MINISTRU AL IRLANDEI: "Vom avea cel puţin două blocuri geopolitice care se vor confrunta în deceniile următoare"

M.G.Macroeconomie / 30 martie 2022

"Globalizarea este un capitol încheiat", spune Bruton, evocându-l pe Larry Fink, CEO-ul BlackRock 

"Globalizarea este un capitol încheiat", spune Bruton, evocându-l pe Larry Fink, CEO-ul BlackRock

Lumea se împarte în mai multe blocuri regionale şi vom avea cel puţin două astfel de blocuri geopolitice care se vor confrunta în deceniile următoare, a afirmat, ieri, John Bruton, fost prim-ministru al republicii Irlanda între 1994-1997 şi fost ambasador UE în Statele Unite. Bruton a fost prezent, ieri, la Bucureşti la o conferinţă organizată de publicaţia The Economist şi a explicat că unul din aceste blocuri geopolitice va fi cel euro-atlantic, iar cel de-al doilea va avea în centrul său China.

Progrese în negocierile de pace Rusia-Ucraina

Progrese în negocierile de pace Rusia-Ucraina

V.R.Internaţional / 30 martie 2022

Moscova promite să îşi reducă activitatea militară în Kiev şi Cernihov 

Rusia îşi va reduce radical activitatea militară în direcţia Kiev şi Cernihov, în Ucraina, după convorbirile ruso-ucrainene "substanţiale" desfăşurate ieri la Istanbul, au declarat negociatorii ruşi, în timp ce omologii lor ucraineni au afirmat că au cerut un "acord internaţional" pentru garantarea securităţii ţării, semnat de mai multe state garante, relatează AFP şi Reuters.

Economia Rusiei va scădea cu 8,5% în 2022

S&P GLOBAL PROGNOZEAZĂ Economia Rusiei va scădea cu 8,5% în 2022

A.V.Internaţional / 30 martie 2022

Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite se opun expulzării Rusiei din OPEC+ Scăderi importante pentru cotaţiile ţiţeiului  

Agenţia de evaluare financiară S&P Global şi-a redus recent, cu peste 11 puncte procentuale, estimările privind evoluţia economiei ruseşti în acest an, până la o contracţie de 8,5%, din cauza efectelor războiului din Ucraina, transmite Reuters.

Pablo Urbini

VIDEOCONFERINŢA "SĂNĂTATE ŞI FARMA" / PABLO URBINI, REPREZENTANT BD ROWA: "Robotul oferă farmacistului mai mult spaţiu şi mai mult timp"

A.I.Companii / 30 martie 2022

"Dacă înainte de pandemie provocările erau date de diversitatea ofertei, preţul şi competiţia cu alte farmacii, acum provocările sunt legate de serviciile oferite" "Robotul nu este un inaimic, ci un ajutor pentru farmacist" 

Robotul oferă farmacistului mai mult spaţiu şi mai mult timp, aspecte esenţiale faţă de noile provocări ce au apărut odată cu pandemia pentru unităţile farmaceutice, a spus Pablo Urbini, Reprezentant al BD Rowa în parteneriat cu Farmaceutica Remedia.

Conf. Dr. Adela Cojan

VIDEOCONFERINŢA "SĂNĂTATE ŞI FARMA" / CONF. DR. ADELA COJAN, PREŞEDINTELE INTERIMAR AL CNAS: "Pandemia ne-a pus în faţa unei crize existenţiale din care am avut de învăţat"

V.R.Companii / 30 martie 2022

"Situaţia pandemică a dezvăluit deficienţele sectorului de sănătate" "Bolile infecţioase reprezintă o problemă de sănătate publică" 

Pandemia de Covid-19 ne-a pus pe toţi în faţa unei crize existenţiale din care am avut de învăţat, spune Conf. Dr. Adela Cojan, preşedintele interimar al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), menţionând că, în primul rând, am învăţat să apreciem ceea ce contează cu adevărat în viaţă, să ne ierarhizăm nevoile şi valorile în care trebuie să investim cu adevărat, şi ne-a obligat totodată să vedem "adevărata valoare a multor oameni - medici, personal sanitar -, care au depus eforturi deosebite" în situaţia de criză.

Alina Tănase

VIDEOCONFERINŢA "SĂNĂTATE ŞI FARMA" / ALINA TĂNASE, DIRECTOR MEDICAL INSTITUTUL CLINIC FUNDENI: "Terapiile celulare - o speranţă pentru pacienţi"

GEORGE MARINESCUCompanii / 30 martie 2022

Institutul Clinic Fundeni este prima unitate medicală din ţara noastră care este autorizată şi acreditată pentru programul de terapii celulare, program de care vor beneficia în primul rând pacienţii care suferă de un cancer hematologic, a spus Alina Tănase, director medical al institutului respectiv şi preşedinte al Comisiei de Terapii celulare din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Alina Culcea

VIDEOCONFERINŢA "SĂNĂTATE ŞI FARMA" / ALINA CULCEA, PREŞEDINTELE ARPIM: "Ne trebuie 27 de ani ca să atingem speranţa de viaţă din ţările dezvoltate"

EMILIA OLESCUCompanii / 30 martie 2022

"Impactul războiului se va simţi şi în sistemul nostru de sănătate" 

Impactul războiului din Ucraina se va simţi şi în sistemul nostru de sănătate, este de părere Alina Culcea, preşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), care a spus: "Nu am terminat bine de analizat lecţiile din pandemie şi viaţa ne încearcă din nou. Impactul acestei noi crize, provocate de războiul de lângă noi, chiar dacă nu are legătură directă cu sistemul de sănătate, se va simţi şi în acest sector, dincolo de impactul emoţional".

Dan Boldeanu

VIDEOCONFERINŢA "SĂNĂTATE ŞI FARMA" / DAN BOLDEANU, PRODUCT MANAGER OMNIMEDICA: "Prin automatizarea şi eficientizarea fluxurilor de lucru câştigăm timp pentru medici"

A.I.Companii / 30 martie 2022

"Pandemia ne-a învăţat că medicina digitală nu mai poate fi considerată doar un deziderat" 

Prin automatizarea şi eficientizarea fluxurilor de lucru, putem câştiga timp pentru medici, astfel încât partea curativă din activitatea lor să se scurteze şi să aibă posibilitatea să se concentreze mult mai mult pe zona de prevenţie, a spus Dan Boldeanu, Product Manager în cadrul Omnimedica.

Paolo Gentiloni a mai afirmat că este încă prea devreme să estimăm impactul războiului din Ucraina asupra economiei europene, dar este clar că acea creştere economică de +4% prognozată în ianuarie pentru UE şi de +4,2% pentru România va trebui să fie revizuită în jos.

PAOLO GENTILONI, COMISARUL EUROPEAN PENTRU ECONOMIE, LA BUCUREŞTI: "Plata în ruble a gazelor ruseşti ar însemna o încălcare a contractelor în vigoare"

M.G.Internaţional / 30 martie 2022

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor: "Exclud orice discuţii despre recesiune" 

Plata în ruble a gazelor ruseşti înseamnă o încălcare a contractelor în vigoare, iar dacă Rusia decide să întrerupă livrările Uniunea Europeană este gata să facă faţă acestei decizii, a declarat, ieri, comisarul european pentru afaceri economice, Paolo Gentiloni, prezent la Bucureşti la o conferinţă organizată de publicaţia The Economist.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 30 martie 2022

MACRO NEWSLETTER 30 martie 2022

Macroeconomie / 30 martie 2022

Preţurile importurilor din Germania şi-au temperat creşterea anuală în februarie 2022, până la 26,3%, de la 26,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,3%, după o creştere de 4,3% în luna anterioară.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo