LEONARDO BADEA, BNR: "Expunerea băncilor locale pe companii cu capital rusesc - 71 milioane lei"

M.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 30 martie 2022

"Expunerea băncilor locale pe companii cu capital rusesc - 71 milioane lei"

Băncile din România au o expunere foarte mică pe companiile domestice cu capital rusesc, de doar 71 milioane de lei, respectiv 0,05% din totalul expunerilor pe sectorul companiilor nefinanciare, a declarat, ieri, Leonardo Badea, viceguvernator BNR, în cadrul unei conferinţe pe teme economice organizată The Economist.

Badea a afirmat: "Expunerile instituţiilor de credit din România sunt reduse în termeni de contrapărţi cu rezidenţa în Rusia sau Ucraina. Nu există credite (...) şi depozitele atrase aveau o valoare modestă de 17,7 milioane de lei pentru Rusia şi 14,7 milioane de lei pentru Ucraina în decembrie 2021. Mai mult, expunerile instituţiilor de credit din România către companii domestice cu capital (majoritar) rusesc sunt foarte scăzute, după cum arată datele pentru luna decembrie 2021: 71 milioane de lei, reprezentând 0,05% din totalul expunerilor pe sectorul companiilor nefinanciare".

Potrivit acestuia, efectele de rundă secundară ar putea fi mai periculoase decât riscurile ce ţin de expunerea sistemului bancar.

"Riscul cibernetic în creştere şi de asemenea deteriorarea încrederii economice şi creşterii economice în ţările partenere principale ale României se pot dovedi semnificative în viitor şi ar putea să ducă la unele pierderi pentru sectorul bancar pe termen mediu, pierderi însă modeste în opinia mea", a spus Badea. Oficialul BNR a mai arătat că sectorul bancar este bine capitalizat şi are suficiente lichidităţi pentru a se descurca în cazul unui şoc advers de intensitate medie.

În decembrie, comitetul naţional macroprudenţial a decis în decembrie să majoreze buffer-ul obligatoriu de capital impus băncilor, astfel că băncile vor avea resurse suplimentare la dispoziţie dacă situaţia se va deteriora, a arătat Leonardo Badea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb