CA SĂ PROTEJEZE MARCA SALAM DE SIBIU, S-a înfiinţat Asociaţia Producătorilor de Salam de Sibiu

V.B.
Companii #Agro-alimentar / 7 mai 2014

Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi şi Scandia Româna au înfiinţat Asociaţia Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS), cele cinci firme realizând în prezent peste 90% din producţia de Salam de Sibiu în ţara noastră, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Conducerea APSS este reprezentată de Carmen Gavrilescu (manager Marketing Agricola) în calitate de preşedinte al Asociaţiei şi de Sorin Minea (preşedintele Angst), în calitate de vicepreşedinte al Asociaţiei.

Carmen Gavrilescu a declarat: "Scopul Asociaţiei este apărarea mărcii Salam de Sibiu ca Indicaţie Geografică Protejată la nivel comunitar, dezvoltarea durabilă a producţiei acestui produs, sprijinirea şi creşterea puterii economice a producătorilor acestui sortiment, atât în plan naţional, cât şi internaţional. În acest sens, de 4 luni se lucrează la elaborarea Caietului de Sarcini şi a întregii documentaţii necesare pentru demararea respectivei proceduri. Asociaţia este asistată, în acest demers, de două case de avocatură cu background în domeniu. Cu cei cinci producători relevanţi lucrăm excelent într-o echipă multidisciplinară în care au fost cooptaţi juriştii noştri, tehnologii fabricilor, managerii de calitate, marketerii, organismele de certificare şi nu numai. Au fost accesate nenumărate surse care atestă prezenţa produsului, între care arhivele interbelice şi comuniste, arhivele producătorilor, date ale ministerelor, date de presă.

Asocierea doritorilor la APSS este extrem de simplă, făcându-se printr-o cerere adresată Asociaţiei şi prin parcurgerea procedurii de asociere conform legislaţiei în vigoare.

"Pentru a evita confuziile care s-au instalat de-a lungul timpului şi pentru acurateţe, precizăm că Scandia Română este deţinătorul mărcii «Sibiu» şi al unei vaste familli de mărci construite în jurul acesteia încă din 1968. Pe de altă parte, mai multe companii care produc de foarte mulţi ani Salam de Sibiu, respectiv Agricola Internaţional Bacău, Salsi Sinaia, Principal Company Salonta, Aldis, H&E Reinert, Spar Groupe, şi Medeus&CO Prodimpex au înregistrat în septembrie 2008 la OSIM, potrivit legislaţiei în vigoare, denumirea «Salam de Sibiu» ca indicaţie geografică protejată, în ideea de a crea o protecţie în jurul acestui produs extrem de preţios pentru tezaurul românesc", conchide comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb