Carmistin a inaugurat, la Scorniceşti, judeţul Olt, una dintre cele mai mari şi moderne ferme de pui deţinute de Grup, în urma unei investiţii care se ridică la 10 milioane euro, potrivit unui comunicat de presă emis de către companie.
Noua fermă este parte din planul de extindere a capacităţilor de producţie, într-un an în care Grupul derulează simultan numeroase proiecte complexe de dezvoltare, de la ferme de pui şi porc, la fabrici de nutreţuri şi facilităţi de producţie hrană. Prin ferma de la Scorniceşti, care are o suprafaţă totală de aproximativ 178.000 metri pătraţi şi este dotată cu panouri fotovoltaice pentru consum, Carmistin continuă procesul de implementare a unor tehnologii de ultimă generaţie în ceea ce priveşte consumul de energie termică şi electrică, odată cu revalorificarea resurselor şi deşeurilor rezultate din activităţile agricole desfăşurate de companiile din Grup.
Noua capacitate de producţie este deservită de 70 de angajaţi, majoritatea din mediul rural.
Andrei Brumaru, CEO Carmistin, a declarat: "Acest nou proiect este parte din planul nostru de dezvoltare pentru următorii ani, în care urmează să investim peste 350 milioane euro în extinderea şi diversificarea portofoliului de produse La Provincia, cu scopul atingerii unui nou obiectiv strategic: acela de a consolida Carmistin, The Food Company. O expansiune care va întări poziţia Grupului pe piaţa internă şi externă şi care reflectă, în acelaşi timp, angajamentul nostru faţă de principiile dezvoltării durabile, cu grijă faţă de resurse, oameni şi mediu".
Carmistin Grup este clasat între primii producători de alimente din România şi pe prima poziţie în ierarhia producătorilor de carne la nivel naţional. Grupul este alcătuit din peste 40 companii active în producţia de carne de pasăre şi ouă, creşterea porcilor, creşterea bovinelor dar şi în producţia de cereale.