Froo - un nou jucător pe piaţa magazinelor de proximitate

A.V.
Companii #Agro-alimentar / 12 iunie

Froo - un nou jucător pe piaţa magazinelor de proximitate

Zabka Group din Polonia a deschis, în iunie, primele magazine Froo din ţara noastră

Grupul polonez Zabka a deschis recent primele unităţi de pe piaţa noastră, având în plan expansiunea locală. Zabka, unul dintre cele mai mari branduri de magazine de proximitate moderne din Europa a lansat în ultima lună, în Bucureşti, cinci magazine sub bannerul Froo.

Grupul Zabka, care are venituri de 5 miliarde de euro în Polonia, este unul dintre cei mai puternici retaileri din ţara de origine, având 3,6 milioane de clienţi pe zi.

Anna Grabowska, CEO Zabka International, spune că aproximativ 17 milioane de polonezi beneficiază de un magazin Zabka la mai puţin de 500 de metri de locuinţă.

La lansarea oficială a magazinelor Froo din ţara noastră, domnia sa a spus: "România este prima piaţă internaţională pe care pătrundem. În Polonia, avem 10.500 de magazine şi deschidem, în medie, alte trei magazine pe zi. În România, avem cinci unităţi în prezent, dar ne vom extinde. Este posibil ca, în timp, să ajungem la un nivel similar de expansiune precum în Polonia. Probabil că va dura un timp. Vrem să ne dezvoltăm cu aceeaşi viteză ca în Polonia - ţinând cont de similarităţile dintre cele două pieţe, putem face asta. Înainte însă, trebuie să înţelegem consumatorul local, ca să ne putem adapta business-ul".

Zabka a intrat pe piaţa din România în urma achiziţiei pachetului majoritar de acţiuni al DRIM Daniel Distribuţie, companie de distribuţie FMCG din ţara noastră.

Zabka Group este un ecosistem all-inclusive de magazine de proximitate, cu canale de vânzare atât fizice, cât şi digitale. Zabka şi-a construit poziţia de lider din 1998, când a înfiinţat primul magazin în Polonia.

Froo Romania Retail SRL, companie aparţinând Grupului Zabka, este responsabilă de dezvoltarea lanţului de magazine din România. Acesta îşi propune să susţină antreprenoriatul local, astfel încât magazinele vor funcţiona sub un model de parteneriat de afaceri. Froo plănuieşte să deschidă magazine în marile oraşe din România, având suprafeţe între 50 şi 70 mp. Fiecare locaţie este analizată din punct de vedere al atractivităţii sale pentru clienţi, dar şi al logisticii şi al potenţialului de creştere.

Radu Trandafir, directorul general al Froo Romania Retail, afirmă: "În prima etapă am deschis magazine în formula friends&family, ceea ce ne-a permis să testăm soluţiile IT, sortimentul şi soluţiile logistice. Am deschis apoi puncte de testare pentru clienţi. Le-am cerut părerile şi percepţiile despre magazinele noastre. Ne angajăm să răspundem nevoilor clienţilor noştri cât mai bine posibil, motiv pentru care ne îmbunătăţim constant procesele şi oferta. Suntem conştienţi că mai avem multe de învăţat, dar datorită cooperării în cadrul Grupului şi experienţei pe care DRIM Daniel Distribuţie o are pe piaţa locală, putem oferi clienţilor o nouă experienţă de cumpărături".

În magazinele lanţului Froo, peste 80% din sortiment este format din mărci româneşti şi mărci internaţionale provenite de la furnizori români. Oficialii companiei spun că vor exista şi parteneriate cu fermierii locali, în funcţie de nevoile şi cerinţele clienţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb