FPTR: Peste 1 milion de turişti români şi străini şi-au făcut vacanţele pe litoral

George Forcoş
Companii #Turism / 13 septembrie 2016

Peste 1 milion de turişti români şi străini şi-au făcut vacanţele pe litoral, cu 11% mai mulţi ca anul trecut, informează Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), prin intermediul unui comunicat de presă.

"Numărul turiştilor români care şi-au petrecut vacanţa în acest an pe litoralul românesc a depăşit 950.000, în creştere cu 11% faţă de anul trecut, în timp ce turiştii străini au venit cu 10% mai mulţi, ajungând la 50.000. Astfel, numărul total de turişti cazaţi în structurile clasificate de primire turistică de la malul mării a depăşit 1 milion de persoane, cifră record în ultimii opt ani", se arată în comunicatul citat.

Potrivit reprezentanţilor patronatelor din turism, evoluţia favorabilă este rezultatul beneficiilor fiscale, printre care reducerea TVA-ul la alimentaţie şi lărgirea conceptului de cazare, vremea bună din vârf de sezon şi contextul politic internaţional, România fiind considerată o destinaţie sigură.

"După un început mai timid în luna mai, cererea a explodat în perioada iulie - august, iar în septembrie s-au majorat semnificativ vânzările sejururilor, în special prin programele,«Înscrieri Timpurii» şi «Litoralul pentru toţi». Au ajutat foarte mult şi controalele ANAF, care şi-au dovedit eficienţa, dar a contat şi că prima etapă a lucrărilor pentru lărgirea plajelor s-a încheiat cu succes. În paralel a crescut calitatea serviciilor oferite şi a numărul mare de oferte personalizate, în funcţie de specificul zonei (cluburi, tineret, familişti, zone sălbatice etc.). O parte din succesul acestui sezon se datorează şi eficienţei măsurilor de îndrumare şi control întreprinse la deschidere şi în timpul sezonului, dar şi colaborării bune a reprezentanţilor ANT cu autorităţile locale", se mai precizează în comunicat.

FPTR subliniază că punctele slabe ale acestui sezon au fost neintroducerea impozitului specific şi "boicotul CNADR", care a afectat staţiunile din sudul litoralului, prin tergiversarea de 7 ani a lucrărilor la podul de la Agigea.

Patronatele din turism estimează că anul viitor o parte dintre investitori, în special din nordul zonei Mamaia şi sudul litoralului, vor fi interesaţi de noi investiţii.

"Vor continua investiţiile în structurile de primire turistică existente, astfel încât să se ridice gradul de confort spre minimum 3 stele", transmite FPTR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb