Palestinienii solicită oprirea ofensivei israeliene, la ONU

T.B.
Internaţional / 14 octombrie 2023

Palestinienii solicită oprirea ofensivei israeliene, la ONU

Trimisul palestinian la Naţiunile Unite a făcut apel vineri la Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, să intervină mai activ pentru a opri un "delict împotriva umanităţii" comis de Israel, care a avertizat aproape jumătate din populaţia Fâşiei Gaza să se relocheze în contextul unui posibil asalt, informează reuters.

"Trebuie să facă mai mult. Ceea ce s-a făcut până acum nu este suficient. Avem nevoie ca toţi să intervenim mai activ pentru a opri acest delict împotriva umanităţii," a declarat trimisul palestinian la ONU, Riyad Mansour, reporterilor înainte de o întâlnire a ambasadorilor Grupului Arab la Naţiunile Unite, transmite sursa menţionată.

Ţările au îndemnat Israelul vineri să se abţină de la atacarea nordului Fâşiei Gaza, unde peste un milion de civili au ignorat în mare măsura ordinul Israelului de a evacua înainte ca acesta să se confrunte cu militanţii Hamas care au masacrat civili israelieni weekend-ul trecut, menţionează reuters.

Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a declarat vineri că avertismentul Israelului către rezidenţii din nordul Fâşiei Gaza a fost "să se mute temporar spre sud ... pentru a reduce daunele asupra civililor" şi a vorbit în cadrul unui eveniment găzduit de Israel la ONU cu familiile israelienilor răpiţi de Hamas şi duşi în Gaza în timpul atacului, informează reuters.

Guterres a informat Consiliul de Securitate al ONU, format din 15 membri, în spatele uşilor închise vineri; "Situaţia din Gaza a atins un nou minim periculos," a declarat acesta reporterilor pe drumul său spre informare, adăugând că a fost în contact constant cu liderii din regiune pentru a încerca şi "preveni o escaladare periculoasă în Cisiordania sau în altă parte din regiune, în special în sudul Libanului", transmite sursa citată.

Guterres le-a reamintit părţilor implicate: "Chiar şi războaiele au reguli ... Civilii trebuie protejaţi şi niciodată să nu fie folosiţi ca scuturi", informează reuters.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Da,au dreptul,asa cum au fost protejati civilii israeliei impotriva atcaurilor miselesti ale Hamas!Atacati oameni nevinovati la intamplare iar apoi incepeti sa chelalaiti si sa apelati la drepturile omului.Lasa,sa vi-o luati peste tot si peste labe si peste bot,sa va invatati minte!E fraier cine va mai asculta lamentarile.

    1. Ei sunt totushi oameni, nu caini.

      schimba pastilele esaltatule,.....sau poate chiar medicul care te are in cura

      Termenul de esaltat face parte din aceeași grupă cu pișcină, specific străjerilor din anii '50.

      Dar de ce'' d-nul palestenian'' trimis la ONU,respectiv Riyad Mansour nu cere si celor de la gruparea terorista HAMAS sa opreasca atacurile contra israelienilor. Da, stim de ce...ca in secunda doi este executat miseleste de prieteni lui din HAMAS.Asa ca nu exista alta solutie decat dinte pentru dinte ,ochi pentru ochi.

      Nici cainii nu fac ce au facut astia de la hamas israelienilor,doar psihopatii de la isis,talibanii si altii asisderea lor.

      Esaltat?Poate vrei sa spui exaltat.Inainte de a da un sfat medical,pune mana pe carte si invata limba romana.Adevarul este ca daca ma iau dupa pseudonimul pe care ti l-ai ales,nu prea am ce sa-ti cer!

      Cei masacrati in kibuzuri si pe camp nu erau oameni?

      Macar astora li s-a acordat o sansa pe care femeile si copiii ucisi in Israel nu au avut-o. 

    "Palestinienii solicită oprirea ofensivei israeliene, la ONU"

    Era mai logic sa solicite de la sefii lor administrativi Hamas din Ghaza,

    sa nu execute actiuni teroriste in Izrael 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb