6 milioane euro - investiţiile companiei "Cotnari" din acest an

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 6 septembrie 2011

Compania Cotnari a realizat investiţii de 6 milioane de euro, în acest an, au anunţat, ieri, reprezentanţii societăţii.

Obiectivele investiţionale au vizat modernizarea cramei si mărirea capacitatii de depozitare (lucrări finalizate în luna iulie), replantarea a 360 de hectare de vie şi achiziţionarea a zece tractoare si utilaje agricole noi.

Referitor la combinatul de vinificaţie, compania a investit aproximativ 10 milioane de euro, în ultimii ani, în modernizarea întregii linii de producţie.

În ceea ce priveşte reîntinerirea viei, în acest an au intrat pe rod încă 240 hectare de vie plantate în urmă cu trei ani, printre care şi primele 12 hectare de "Fetească Neagră" şi opt hectare de "Busuioacă de Bohotin", precizează sursele citate: "În prezent, cu o suprafaţă de 1.350 de hectare de vie pe rod, vom produce, în acest an, peste 12 milioane de kilograme de struguri. După finalizarea recoltatului, vom defrişa aproximativ 360 de hectare din via < bătrână >, pe care tot în această toamnă o vom replanta. Cu aceasta suprafaţă, plantaţia de vie tânără din ultimii cinci ani va ajunge la aproximativ 80% din totalul suprafeţei de 1.710 ha (1.310 ha vie tânără)".

Societatea derulează un program de defrişare şi replantare a viei, în valoare totală de circa 5,5 milioane de euro, a precizat, în toamna anului trecut, Constantin Deleanu, preşedintele directoratului companiei.

Reprezentanţii "Cotnari" anunţă şi o creştere a cifrei de afaceri, în acest an, cu 6% faţă de cea de anul trecut. Exportul are, de asemenea, un trend crescător şi se axează pe clienţii vechi.

Compania a intrat, însă, pe noi pieţe, cum ar fi Emiratele Arabe şi Rusia.

"Primele cantităţi de vin au plecat deja spre Moscova, iar acum urmează să demarăm acţiuni concrete de promovare la raftul magazinelor", a precizat conducerea companiei.

Zilele caniculare şi fără ploi din lunile iulie şi august au accelerat procesul de coacere a strugurilor în podgoria "Cotnari", acumulările ajungând, în primele zile de toamnă, la aproximativ 190-200 de grame de zahăr/litru de must.

Ieri a fost prima zi de recoltat la "Cotnari", urmând ca 750 de tone de struguri din soiurile "Frâncuşă" şi "Fetească Albă" să fie vinificate.

Anul trecut, profitul societăţii s-a cifrat la aproape 2 milioane de lei, în scădere faţă de cel din 2009, care a avut un nivel de aproximativ 3,6 milioane lei.

Cifra de afaceri înregistrată în 2010 a fost de circa 84,5 milioane de lei, faţă de cea din anul precedent, de 95,7 milioane de lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Potrivit preşedintelui directoratului "Cotnari", 1,5-2 milioane de euro sunt cheltuite anual pentru sus-ţinerea programului de promovare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb