Două vinuri din portofoliul The Iconic Estate au fost premiate la Concours Mondial de Bruxelles


Frăţia Vinului / 6 iulie 2021

Două vinuri din portofoliul The Iconic Estate au fost premiate la Concours Mondial de Bruxelles

Hyperion Fetească Neagră 2016 şi Neptunus Shyraz 2016, două vinuri din portofoliul The Iconic Estate, au cucerit Marea Medalie de Aur, cea mai înaltă distincţie a prestigioasei competiţii internaţionale Concours Mondial de Bruxelles, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Marea Medalie de Aur este cea mai importantă medalie din palmaresul unui producător şi este obţinută numai de cele mai bune vinuri din lume care demonstrează calităţi superioare pe parcursul evaluării riguroase a juriului.

Hyperion Fetească Neagră 2016 a fost distins cu Marea Medalie de Aur, dar şi cu trofeul "Revelaţia României" oferit vinurilor cu cel mai mare punctaj din categorie. Cu o structură robustă dar fină, acest vin roşu sec, obţinut din cel mai valoros soi românesc de struguri, Fetească Neagră, încântă cu arome ce amintesc de fructe proaspăt culese, cireşe negre, coacăze şi prune coapte, notează sursa citată.

De asemenea, o Mare Medalie de Aur a obţinut şi Neptunus Shyraz 2016, din fascinanta Colecţie Mitologică, fiind remarcabil prin buchetul intens de condimente (piper negru, piper roşu) şi fructe negre de pădure, în care se simt note fine de eucalipt şi vanilie.

The Iconic Estate este primul producător de vinuri din România care a obţinut Marea Medalie de Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2002, cu vinul Prahova Valley Special Reserve Pinot Noir 1999.

Conform comunicatului, alte două vinuri din portofoliul The Iconic Estate, din gamele Prahova Valley si Hyperion au fost premiate cu medalii de aur. De un roşu rubiniu, cu arome generoase de suc de rodie proaspăt, căpşuni moi, cireşe amare, prune, ciocolată neagră şi condimente umede şi un postgust persistent şi proaspăt, Hyperion Cabernet Sauvignon 2016 a câştigat una dintre cele două medalii de aur. Cealaltă medalie de aur a fost acordată vinului Prahova Valley Fetească Albă 2020, un vin proaspăt, bine echilibrat şi revigorant, cu note delicate de fructe exotice, lămâie şi flori de soc.

Rhein Extra Rose Brut, Byzantium Rosso 2019 şi Prahova Valley Fetească Neagră 2019 au obţinut scoruri mari, de asemenea, care le-au adus medalii de argint în cadrul competiţiei internaţionale.

Cea de-a 28-a ediţie a Concours Mondial de Bruxelles s-a desfăşurat la Luxembourg şi a reunit 10.000 de vinuri din 46 de ţări. Juriul a fost format din experţi din industrie - oenologi, buyeri internaţionali, jurnalişti, critici şi reprezentanţi ai organizaţiilor din domeniu - recunoscuţi la nivel internaţional pentru abilitatea lor de a evalua vinuri într-un mod riguros.

Vinurile The Iconic Estate sunt disponibile ȋn marile lanţuri de magazine, magazinele de proximitate, locaţiile HoReCa, online shop-urile partenerilor Alexandrion Group şi pe iconicdrinks.shop, parte a Alexandrion Group.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb