ÎN PERIOADA 14 - 20 MARTIE ASLS organizează evenimentul Career Fest

Frăţia Vinului / 8 martie 2022

ASLS organizează evenimentul Career Fest

Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din Universitatea Bucureşti organizează şi în acest an evenimentul Career Fest, ce se va desfăşura în perioada 14-20 martie, în mediul online, pe platforma Zoom, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei. Tematica de anul acesta este "Work from where it works from you".

Proiectul a luat naştere datorită nevoii studenţilor aflaţi la început de drum de a intra în contact cu specialişti în domeniu, pentru a obţine toate informaţiile necesare în vederea alegerii unui loc de muncă potrivit. În trecut, evenimentul se desfăşura în sediul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, însă, din cauza situaţiei actuale, va avea loc în mediul online şi în acest an, ceea ce înseamnă că un număr chiar mai mare de studenţi va avea posibilitatea să afle mai multe informaţii cu privire la posibilităţile de angajare şi să se familiarizeze cu piaţa muncii.

Potrivit sursei citate, în cadrul acestui proiect vor fi organizate numeroase webinare, în cadrul cărora studenţii îşi vor putea însuşi toate detaliile de care au nevoie pentru a fi capabili să aleagă o carieră de succes. În acest fel, vorbitorii de limbi străine vor intra în contact cu reprezentanţii companiilor participante. În cadrul webinarelor desfăşurate în decursul unei săptămâni, studenţilor le vor fi prezentate atât posibilităţile de angajare disponibile, cât şi mediul de lucru şi situaţiile cu care aceştia se pot confrunta.

Fiecare companie va dispune de un stand virtual, în cadrul căruia îşi va prezenta ofertele de muncă. Studenţii sunt încurajaţi să asculte cu atenţie şi chiar să adreseze întrebări, pentru a-şi forma o idee cât mai pertinentă referitoare la un posibil viitor loc de muncă. Posibilităţile unui post avantajos în urma absolvirii Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine sunt numeroase, iar proiectul Career Fest urmăreşte întocmai fructificarea acestor posibilităţi.

În anii trecuţi, evenimentul a fost un adevărat succes, iar obiectivul principal, anume acela de a oferi studenţilor informaţii suplimentare referitoare la piaţa muncii, a fost atins. Studenţii au avut cu toţii o părere pozitivă, susţinând că proiectul a fost un prim pas către drumul spre succes:

"Am mai participat la un Career Fest în liceu, însă cel de anul trecut a fost cu totul altfel. În cadrul evenimentului organizat de ASLS, am luat parte la întâlniri online cu oameni din departamente HR, psihologi, reprezentanţi ai diverselor companii şi am simţit că fiecare întâlnire de acest fel a avut câte ceva de oferit. Un sfat pentru primul interviu, experienţa ca intern a altor persoane, toate aceste lucruri m-au ajutat să îmi formez o idee referitoare la piaţa actuală a muncii. Unul dintre sfaturile pe care le-am primit la Career Fest a fost să aplici şi pentru posturile pentru care consideri că nu ai experienţă, fiindcă poţi rămâne surprins de ce poţi face cu puţin efort" - Studentă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine care a participat la eveniment în urmă cu un an

"Pornind de la ideea de târg de joburi, anul precedent a ridicat standardele pentru acest proiect la cel mai înalt nivel. Crearea unui site cu standuri virtuale, webinarele, giveaway-ul şi atmosfera din cadrul Career Fest 2021 mi-au schimbat perspectiva despre cum trebuie desfăşurat un astfel de eveniment. Ce am învăţat în urma Career Fest? Ei bine, participarea la proiect m-a ajutat să mă dezvolt şi să mă familiarizez cu piaţa muncii. Astfel, ştiu cum trebuie redactat un CV încât să se facă remarcat într-un teanc de multe altele, ştiu cum să mă pregătesc de un interviu, dar şi ce subiecte să ating în timpul acestuia şi ştiu cum să relaţionez cu angajatorul. Mai mult decât atât, am învăţat cum să mă respect şi cum să îmi cer drepturile ca angajat, am fost încurajată să îmi menţin opinia în ceea ce priveşte ceea ce merit în cadrul unui job şi mi s-a prezentat o gamă largă de locuri de muncă.

Career Fest a fost o experienţă completă şi utilă, pe care o recomand cu drag. Fie că e vorba de studenţi sau absolvenţi la Limbi Străine, care îşi pot forma o idee despre jocurile care îi aşteaptă, fie ca e vorba de studenţi de la alte facultăţi, Career Fest este evenimentul potrivit", a declarat Andreea Vlădescu, participant.

Ziarul BURSA este partener media al evenimentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb