
Grupul de presă BURSA a organizat Conferinţa "AGRI-BUSINESS PE PROFIT: Finanţarea afacerilor din agricultură", în data de 15 octombrie 2013, începând cu orele 9:30, la Hotel Pullman, World Trade Center Bucharest, sala Beijing & Vienna.
Ministerul Agriculturii a luat, în ultima perioadă, mai multe măsuri în domeniul dezvoltării rurale. Una dintre acestea vizează încurajarea asocierii micilor fermieri care deţin fiecare sub 5 hectare de teren.
•ANCA MITROI, BCR LEASING
"Firmele din agricultură nu au întârzieri la plata ratelor"
Agricultura prezintă un interes real pentru finanţatori şi reprezintă un domeniu prioritar pentru BCR Leasing.
•LAURENŢIU BACIU, LAPAR
"Încă lucrăm cu utilaje care ar trebui să fie la muzeu"
Mai există agricultori în ţară care lucrează cu utilaje ce ar trebui să fie la muzeu, potrivit lui Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), care a precizat că, deşi toţi spun că este cel mai important sector, agricultura noastră este încă rudimentară, fiind departe de ceea ce ar trebui să fie.
•ACHIM IRIMESCU, MADR
"CE nu aprobă proiectul privind vânzarea terenurilor către persoanele fizice"
Comisia Europeană nu este de acord cu proiectul promovat de autorităţile noastre referitor la vânzarea terenurilor către persoanele fizice, a declarat Achim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), subliniind că oficialii europeni ne vor asista în elaborarea unui document mai bun în domeniu.
Țara noastră produce cel puţin 4 milioane de litri de lapte anual, însă cantităţi foarte mari nu intră în circuitul economic, potrivit preşedintelui Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), Dorin Cojocaru.
•SORIN MINEA, ROMALIMENTA
"Cooperativele - o soluţie salvatoare pentru micii fermieri"
Organizarea fermierilor mici şi medii în cooperative este o soluţie care le poate asigura nu numai supravieţuirea pe timp de criză, ci şi un nivel de venituri mult mai bun, apreciază Sorin Minea, preşedintele Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară (Romalimenta).
Noua politică agricolă comună urmează să intre în vigoare la începutul anului viitor, iar ţara noastră nu are un program naţional de dezvoltare, potrivit afirmaţiilor consilierului prezidenţial Adrian Rădulescu, care consideră că vinovat de această situaţie este Ministerul Agriculturii.
Capacitatea de finanţare a fermierilor reprezintă principalul impediment pe piaţa utilajelor agricole, îngreunând cererea din domeniu, ne-a spus Narcis Somesfalean, preşedintele companiei Valtec Tractors România.
•ROBERT REKKERS, AGRICOVER
"Fermierii se expun riscurilor financiare apelând la credite bancare"
Politicile băncilor comerciale privind creditarea agriculturii expun toate categoriile de fermieri riscurilor financiare, potrivit lui Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN, divizia financiară a Agricover Group.
Numeroşi întreprinzători agricoli au pierdut contracte de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), valoarea acestora ridicându-se la 300 de milioane de euro, potrivit cifrelor Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), a declarat Veronica Toncea, director general al Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR).
•ALEXANDRA OANCĂ, Ziarul BURSA
Strategia pe Agricultură, în aşteptarea unui climat politic favorabil
Vestita înţelegere politică, numită pact sau strategie pe agricultură, la care autorităţile şi societatea civilă au lucrat de-a lungul verii şi ar fi trebuit să fie gata în septembrie se lasă, încă, aşteptată. Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, ne-a declarat: "Cred în continuare că este nevoie de un acord politic pentru dezvoltarea agriculturii pe termen lung, fie că se va numi strategie sau pact. Acesta depinde, însă, foarte mult de climatul politic. Numai când va fi un consens din acest punct de vedere, atunci vom lansa şi această strategie, care va ajunge în parlament, spre aprobare".
Ziarul BURSA a organizat “FORUMUL INVESTITORILOR - 2025: Provocările și oportunitățile anului”, eveniment ajuns la a IV-a ediție, ce a avut loc în data de 24 februarie 2025, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest, Platinum, Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a IX-a ediţie, a avut loc în data de 19 noiembrie 2024, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat a II-a ediţie a conferinţei “CSR şi sustenabilitate”, în data de 21 octombrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon AB.
Ziarul BURSA a organizat a XII-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, în data de 25 septembrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, sala Constanţa.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”, în data de 13 iunie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Piaţa financiar-bancară”, în data de 21 mai 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon Constanţa, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediţie a conferinţei “România – Strategia dezvoltării”, în data de 23 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon D, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat “FORUMUL INVESTITORILOR - 2024: Provocările și oportunitățile anului”, eveniment ajuns la a III-a ediție, ce a avut loc în data de 20 martie 2024, începând cu ora 10:00, la Radisson Blu Hotel Bucharest, sala Atlas 2, din Calea Victoriei 63-81.
Ziarul BURSA a organizat “FORUMUL INVESTITORILOR - 2025: Provocările și oportunitățile anului”, eveniment ajuns la a IV-a ediție, ce a avut loc în data de 24 februarie 2025, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest, Platinum, Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.