ANRMAP: Autorităţile de management, responsabile de slaba absorbţie a fondurilor europene

A.T.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 25 martie 2011

Autoritatea de Reglementare în domeniul Achiziţiilor Publice (ANRMAP) susţine că autorităţile de management şi organismele intermediare de management sunt responsabile de procentul mic de absorbţie al fondurilor europene. Cristina Trăilă, preşedintele ANRMAP, a declarat, ieri, într-o conferinţă, că aceste autorităţi de management şi-au încălcat atribuţiile legale impunând criterii şi reguli suplimentare în procesul de licitare a contractelor din fonduri europene.

Domnia sa a subliniat: "Este nevoie de o reformă a sistemului de absorbţie a fondurilor europene din perspectiva procedurilor de achiziţie publică. Noi am şi demarat acest proces. ANRMAP, alături de ACIS şi toate instituţiile cu atribuţii în domeniul gestionării fondurilor europene, au stabilit noile reguli ce vor fi aplicate. Acestea vor fi materializate printr-un Ordin prin care autorităţile de managament şi organismele intermediare nu vor mai avea voie să emită norme şi instrucţiuni privind licitaţiile".

ANRMAP se află, în prezent, într-o fază extrem de avansată în privinţa elaborării modelelor de documentaţii de atribuire, cu sprijinul Comisiei Europene, a ministerelor de resort şi a asociaţiilor profesionale. Cristina Trăilă a apreciat că, la începutul verii, documentaţiile standard vor fi adoptate prin acte normative, fapt ce va duce la eliminarea a majorităţii contestaţiilor şi a subiectivismului beneficiarilor. Şeful de Unitate pentru România de la Comisia Europeană, doamna Angela Sarasola, se va afla la Bucureşti la începutul lunii aprilie pentru a asigura ANRMAP şi toate instituţiile implicate în acest moment de sprijinul total al Comisiei în procesul de accelerare a absorbţiei fondurilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Feb. 2025
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7543
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2911
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0152
Gram de aur (XAU)Gram de aur447.9253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
aages.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
thediplomat.ro
tophotelawards.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb