DACIAN CIOLOŞ: "Preşedintele va analiza propunerea noastră de premier şi va veni cu un răspuns"

G.B
Politică / 11 octombrie 2021

Dacian Cioloş

Dacian Cioloş

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a spus, astăzi, după consultările de la Palatul Cotroceni, că preşedintele Klaus Iohannis va analiza propunerea partidului său pentru premier şi că va oferi un răspuns "în următoarele ore". El totodată a declarat că PNL şi UDMR nu au denunţat coaliţia şi că USR este în continuare deschis la discuţii cu aceste partide. Cioloş a spus că preşedintele Klaus Iohannis "este neplăcut surprins că n-au existat discuţii între partide până acum", potrivit Digi24.

"USR are o propunere atât de program, de măsuri imediate pe care am avut ocazia să le dezvoltăm şi să i le prezentăm domnului preşedinte. Avem şi o propunere de premier în persoana preşedintelui USR şi am spus că această propunere e una foarte serioasă, că suntem gata să ne asumăm acest rol.

Domnul preşedinte ne-a confirmat ceea ce a rezultat din concluziile prezentate de celelalte partide care au participat la consultări până acum, că nu a primit nicio altă propunere de premier, că pare că partidele fug de această responsabilitate.

Domnul preşedinte ne-a spus că va analiza această propunere foarte serios. De acum înainte mingea este la domnul preşedinte.

Ne-a spus că este neplăcut surprins că n-au existat discuţii între partide până acum. I-am spus că noi am fost deschişi pentru discuţii cu partenerii noştri de coaliţie, care este încă în vigoare, pentru că n-a fost denunţată de niciunul dintre cei trei parteneri. Noi rămânem deschişi la discuţii.

Dacă preşedintele va face această propunere şi va lua în considerare propunerea noastră, de mâine vom avea discuţii cu partenerii de coaliţie. Dar noi am avut intenţia asta (de a discuta cu liderii PNL şi UDMR - n.r.) şi până acum. Eu am dat un semnal preşedintelui PNL pentru a avea o discuţie. Probabil că PNL nu a fost pregătit pentru o discuţie", a spus Dacian Cioloş, după consultările de la Cotroceni.

De asemenea, el spune că preşedintele Iohannis nu a reluat criticile la adresa USR în timpul consultărilor şi nu le-a spus că nu-şi doreşte ca USR să mai fie la guvernare.

"A avut în introducere o menţiune, dar nu a stat prea mult pe acest subiect. I-am explicat că nu am putut să funcţionăm cu decizii în cadrul coaliţiei.

Concluzia discuţiei a fost că va analiza propunerea pe care am făcut-o şi că va veni cu un răspuns în următoarele ore", conchide liderul USR.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ACEASTA ESTE O MASCARADA DE CONSULTĂRI MARCA FETITA STEARPA DE LA COTROCENI CUM A FĂCUT ȘI LA PUNEREA A PREȘEDINTELUI P. N. LEPRELOR A PUȘCĂRIAȘ ULUI FUTA LAU CI(KA) TU. FACE BINE P. S. D. CA NU VINE CU NICI O PROPUNERE DE PREMIER ȘTIIND CA ÎL REFUZA MAI BINE ALEGERI ANTICIPATE. IAR TU RETARDATULE, FETITA LUI MACRON TU AI FOST O DATA PRIM MINISTRU PUS NU VOTAT PE SUFERINȚĂ MASACRULUI DE LA COLECTIV COMANDATA DE FOSTUL IUBIT AL TĂU BIN LADEN DE LA COLECTIV SA SA AIBĂ VREAU GUVERNUL MEU. ȘTII SIGUR CA VEI FI PUS. CHIAR NU VA ESTE RUȘINE VOUĂ CRIMINALILOR ÎN SERIE, TRĂDĂTORILOR DE TARA. VREI DIN NOU PRIM MINISTRU PUS NU VOTAT RETARDATULE, FETITA LUI MACRON. ÎNTR UN AN DE ZILE 365 DE ZILE REALIZĂRILE TALE 65 DE MORȚI NEVINOVĂȚII DE LA MASACRUL DE LA COLECTIV COMANDAT DE VOI CRIMINALILOR ÎN SERIE ȘI 300 DE SUFLETE NEVINOVATE NENOROCIȚI PE VIATA ASTA ESTE MANDATUL TĂU DE TRISTA AMINTIRE. 65 DE MORȚI PLUS 300 DE NEVINOVĂȚII MUTILAȚI PE VIATA =365.

    SUNTEM LA ,, TOATE " PE ULTIMUL LOC : AVEM MULT DE RECUPERAT !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb