PROIECT DE LEGE: Păcănele doar în cazinouri şi la Loterie

V.B.
Companii #Gambling / 4 aprilie 2014

Un număr de 100 de parlamentari, în majoritate din PSD, a depus, pe 31 martie, la Parlament, o propunere legislativă prin care jocurile de noroc de tip slot-machine ("păcănele") vor putea să funcţioneze legal doar în cazinouri şi în agenţii ale Loteriei Române, iniţiatorii considerând că, astfel, se vor reduce cazurile de "ludomanie" (manie a jocurilor) şi de violenţă domestică.

Iniţiativa legislativă prevede ca, pentru jocurile de tip slot-machine, numărul minim de mijloace de joc care pot fi exploatate de acelaşi operator economic să fie de 50 de aparate, în acelaşi loc sau în locuri diferite. Numărul de maşini, pentru fiecare loc, va fi de minimum 2, dar nu mai mult de 5, pentru locaţiile autorizate pentru activitatea Companiei Naţionale Loteria Română.

Jocurile de noroc tip slot-machine pot fi autorizate să funcţioneze legal doar în cazinouri sau în agenţii aparţinând Loteriei Române.

Interconectarea mijloacelor de tip slot-machine pentru organizatorii care deţin autorizaţie de exploatare a jocurilor de noroc, într-un sistem de tip jack-pot, nu poate fi realizată decât în cazul cazinourilor sau al agenţiilor Loteriei Române, orice altă interconectare fiind interzisă, se mai arată în propunerea de act normativ.

Iniţiatorii consideră că legislaţia actuală nu oferă destule garanţii în privinţa protejării minorului care "pur şi simplu este invitat în sălile de jocuri, de reclame sugestive prezente la fiecare colţ de stradă, în apropierea unităţilor de învăţământ sau a aşezămintelor religioase sau culturale".

"Prezenţa sloturilor în spaţiile comerciale nu încurajează sub nicio formă consumul, ademenind pur şi simplu populaţia către soluţia cea mai scurtă de câştig fără muncă, anume jocul fără noroc, care până la urmă se dovedeşte doar o sursă eficientă de pierdere a resurselor financiare de către populaţie în detrimentul coşului zilnic de cumpărături. Având în vedere toate acestea, considerăm că exploatarea acestui tip de jocuri doar în Cazinouri sau în agenţiile Companiei Naţionale Loteria Română ar oferi garanţiile necesare de exploatare conform legislaţiei în vigoare a acestui tip de jocuri, slot-machine, fără să pună în pericol populaţia României", potrivit expunerii de motive a proiectului.

Iniţiatorii arată că, prin această propunere legislativă, "se urmăreşte reducerea drastică a cazurilor de dependenţă patologică faţă de jocurile de tip slot-machine, precum şi crearea unui climat mai sănătos de educaţie pentru populaţia de minori". Parlamentarii mai consideră că aplicarea acestei propuneri legislative va duce la "scăderea importantă a numărului de cazuri de violenţă domestică datorate lipsei mijloacelor financiare şi, în perspectivă, la o stabilitate mai mare a celulei de bază a societăţii, familia".

Tot în expunerea de motive, politicienii explică faptul că ludomania este dependenţa patologică de jocuri de noroc, "o boală psihică cu urmări din cele mai grave, ajungându-se la situaţii-limită, de la pierderea familiei, a locuinţei până la sinucidere".

Printre iniţiatorii propunerii legislative, se numără: Gabriela Firea, Mihai Sturzu, Liviu Pop, Damian Drăghici, Mihaela Popa, Niculae Bădălău, Mihai Fifor, Gheorghe Emacu, Marian Enache, Natalia Intotero, Claudiu Manda, Gavril Mîrza, Adrian Solomon, Anghel Stanciu, Tudor Ciuhodaru, Aurel Vainer.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Ca de-aia a ajuns cum a ajuns, inclusiv piata secundara de capital. 

    Pai, toate produsele derivate = ACTIVELE TOXICE-FICTIVE, pentru ca n-au ABSOLUT nicio legatura cu activitatea numita INVESTITIE !  

    1. ... (adica pariurile pe evolutiile unor active toxice-fictive-i_reale, respectiv, toate "activele" fara livrare fizica) si re_infiintati Pietele Forward = La Termen. 

    .... adica pariurile pe evolutii IN_EXISTENTE-I_REALE de curs valutar, si infiintati - la fel ca-n Turcia - o Piata Valutara Nationala in care: 

    1) nu doar moneda nationala COTEAZA DIRECT cu orice valuta intrata in tara; 

    2) ci,inclusiv valutele sunt schimbate unele pe altele pe baza UNEI CONFRUNTARI NEMIJLOCITE-NE_INTERMEDIATE a CERERII cu OFERTA. 

    1. .... (in_directe = straine de partile tranzactiei) drept cursuri DIRECTE de schimb ! 

      Vrei sa cumperi dolari SUA cu Euro: 

      1) atunci cursul de schimb nu este cursul de referinta - de 1,37 dolari SUA pentru 1 Euro - stabilit de catre CAZINOUL VALUTAR INTER_NATIONAL; 

      2) ci este acela convenit DIRECT = NE_MIJLOCIT = NE_INTER_MEDIAT de catre partile care cer si ofera la schimb valute, si care poate sa difere MAI MULT si/sau MAI PUTIN fata de cursul de SMEN = de "REFERINTA" contra_facut (obscur-ne_transparent) in Cazinoul Valutar Inter_nationa. 

      -rati - la cursuri DICTATE-IMPUSE-RE_COMANDATE de TERTI, adica de catre persoane din afara (autoridicate peste capetele) partilor tranzactiei, ci: 

      negociati DIRECT = FARA INTER_PUSI cursul de schimb = pretul !  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb