BURSA Analytics

Randament de 32,9% pentru acţiunile Socep

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 17 ianuarie

Randament de 32,9% pentru acţiunile Socep

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 9 - 16 IANUARIE

Comisia Europeană sprijină investiţiile în porturile care se confruntă cu o creştere a fluxurilor comerciale ca urmare a războiului din Ucraina

Acţiunile operatorului portuar Socep Constanţa (SOCP) au înregistrat un randament de 32,9%, în perioada 9 -16 ianuarie 2024, în raport cu moneda euro, a doua cea mai mare creştere de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada avută în vedere.

Comisia Europeană a aprobat joi o schemă notificată de România în valoare de 126 de milioane euro pentru a sprijini investiţiile în porturile care se confruntă cu o creştere a fluxurilor comerciale ca urmare a războiului din Ucraina, informează protv.ro.

"Această schemă în valoare de 126 de milioane euro va permite României să reducă blocajele create de creşterea bruscă a volumului de mărfuri care sosesc în porturile de la Dunăre şi Marea Neagră. Ajutorul va sprijini operatorii portuari să prelucreze şi să depoziteze mărfurile care îşi aşteaptă rândul, reducând astfel blocajul cauzat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Acest lucru va contribui la planul de acţiune al UE pentru culoarele de solidaritate, fără a denatura în mod nejustificat concurenţa pe piaţa unică", a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Margrethe Vestager, adaugă sursa precizată.

În perioada iulie-septembrie, preţul acţiunilor SOCP a avut o creştere puternică, în contextul în care acordul de liberă trecere a exporturilor de cereale dinspre Ucraina prin porturile de la Marea Neagră a fost abandonat de către Rusia. Totuşi, trebuie menţionat că acţiunile companiei au o lichiditate redusă ceea ce favorizează oscialaţiile mari de preţ.

În primele nouă luni ale anului, Socep a obţinut venituri de 141,2 milioane de lei, cu 41% peste cele din intervalul ianuarie-septembrie 2022, în vreme ce profitul net s-a ridicat la 50,1 milioane lei, în creştere cu 70% faţă de cel din primele trei trimestre ale lui 2022.

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la BVB cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat, în perioada perioada 9 - 16 ianuarie 2024, cu 1,00%, în raport cu moneda euro.

Indicele BET- FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), s-a apreciat cu 1,49%, în intervalul 9 - 16 ianuarie 2024, în raport cu moneda euro. Indicele BET XT s-a apreciat cu 1,06% în perioada menţionată.

Topul celor mai rentabile acţiuni de la BVB este condus, în intervalul 9 - 16 ianuarie 2024, de acţiunile UCM Reşiţa care au crescut cu 96,88%, în raport cu moneda euro.

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 8 -15 ianuarie 2024, este condus de titlurile FDI Audas Piscator, cu o apreciere de 5,56%.

Pe locul al doilea al podiumului s-a situat Certinvest Dinamic ce a înregistrat o apreciere de 2,67%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Raiffeisen Romania Dividend, care au urcat cu 2,61%.

Cotaţia aurului s-a apreciat cu 0,68%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a depreciat cu 0,09%, în intervalul de timp precizat.

Bitcoin a înregistrat o depreciere de 5,80%, în intervalul 9 - 16 ianuarie, în raport cu moneda euro.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb