Titlurile operatorului de telecomunicaţii Digi Communications au avut o creştere de 44,98%, în perioada 3 ianuarie - 3 septembrie, clasându-se astfel în top zece aprecieri ale acţiunilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), de la începutul acestui an.
La mijlocul lunii august, echipa de analiză de la Concorde Securities a publicat un raport de analiză, pe portalul BVB Research Hub, în care îşi menţine recomandarea "Cumpărare" pentru acţiunile companiei, cu un preţ ţintă de 84 lei pe titlu în următoarele douăsprezece luni, cu 36% peste cotaţia de atunci din piaţă, de 61,6 lei.
Ieri, acţiunile operatorului de telecomunicaţii au încheiat sesiunea bursieră la preţul de 63,8 lei.
Pentru cel de-al doilea trimestru al anului, Digi a raportat venituri de 472,8 milioane de euro, cu 14,1% peste cele din trimestrul al doilea al anului trecut, în vreme ce profitul net s-a ridicat la 28,8 milioane de euro, în creştere cu 80%.
"KPI-urile sunt în mare parte în conformitate cu aşteptările noastre. Fluxul de numerar aşteptat de la vânzarea reţelei spaniole FTTH va creşte lichiditatea DIGI pentru restul anului, în timp ce împrumutul recent încheiat poate servi drept tampon suplimentar pentru refinanţarea obligaţiunilor. Dinamica RGU şi ARPU urmează strategia de bază fiind în mare parte în linie cu prognoza noastră", se arată în raportul Concorde.
Digi Communications se află printre preferatele fondurilor de pensii Pilon II. La finele lunii martie şase din cele şapte fonduri aveau acţiuni ale operatorului de telecomunicaţii. În total, fondurile aveau aproape 13,6 milioane de acţiuni DIGI, echivalentul a 38,3% din acţiunile de clasă B, listate la Bursa de Valori Bucureşti.
• Indici - apreciere de 18,89% pentru BET
Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de acţiuni de la BVB, a avut un creştere de 18,89%. Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a urcat cu 2,09%, în intervalul avut în vedere. Indicele BET-XT, ce include cele mai lichide treizeci de titluri ale bursei noastre, s-a apreciat cu 17,81%, în perioada 3 ianuarie - 3 septembrie.
• UCM Reşiţa - printre cele mai mari randamente dintre acţiunile din Piaţa Reglementată de la BVB
Acţiunile UCM Reşiţa se situează în topul randamentelor din Piaţa Reglementată de la BVB, din intervalul 3 ianuarie - 3 septembrie, cu o creştere de 283,97%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se clasează titlurile Antibiotice, cu o creştere de 110,65%, iar pe locul al treilea se află titlurile Aages, cu un randament de 90,51%..
• Fonduri de investiţii - randament de 1,26% pentru FDI Audas Piscator
Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 3 ianuarie - 2 septembrie, este condus de titlurile FDI Audas Piscator, cu o apreciere de 62,69%. Titlurile ETF BET Patria - Tradeville s-au clasat pe poziţia a doua, cu o creştere de 25,15%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Certinvest BET-FI Index, care au urcat cu 23,61%.
Bitcoin a avut o creştere de 36,35%, în perioada 3 ianuarie - 3 septembrie, iar cotaţia aurului a urcat cu 20,55%. Cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a depreciat cu 0,01%, în intervalul de timp precizat.
Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2024, 22:22)
We are revising downwards our target price for TTS shares to
RON28.06/share, but maintain our accumulate recommendation.
asta spunea un alt raport de analiză, pe portalul BVB Research Hub, la jumatatea lunii iunie.
si praf s-a facut cotatia TTS