BURSA Analytics

Turbomecanica - printre cele mai bune evoluţii de la BVB

F.D.
BURSA Analytics / 3 septembrie

Turbomecanica - printre cele mai bune evoluţii de la BVB

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 23 - 30 AUGUST 2024

Compania a depăşit cu 24% cifra de afaceri bugetată pentru jumătatea anului

Turbomecanica va plăti luna viitoare dividende de nouă milioane lei; randament brut de 6,5%

Titlurile producătorului de componente pentru aeronave Turbomecanica Bucureşti (TBM) au înregistrat o creştere de 1,92%, în perioada 23 - 30 august, în raport cu moneda euro, clasându-se astfel în top zece aprecieri ale acţiunilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în intervalul de timp avut în vedere.

Compania a raportat un profit net de aproape 8,6 milioane lei, pentru prima jumătate a anului, cu 40% peste cel din primele şase luni ale lui 2023, în condiţiile în care veniturile au crescut cu 24%, până la 74,2 milioane lei.

Turbomecanica îşi bugetase o cifră de afaceri de 59,8 milioane lei, pentru primul semestru al acestui an, astfel încât şi-a depăşit cu 24% suma planificată, respectiv 14,4 milioane lei. Performanţa provine din încasări mai mari cu 18,5 milioane lei aferente activităţii de întreţinere (din care suma de 13,4 milioane lei provine din servicii prestate pentru IAR Braşov, 2,7 milioane lei din servicii prestate pentru MapN şi 2,4 milioane lei pentru Avioane Craiova), în vreme ce din activitatea de fabricaţie veniturile încasate au fost mai mici cu 4,1 milioane lei.

"Având în vedere planul de vânzări pe luna iulie 2024, există premisele realizării şi chiar depăşirii cifrei de afaceri bugetate pe anul 2024", se arată în raportul companiei.

Pentru acest an, compania şi-a bugetat o cifră de afaceri de 138,7 milioane lei şi un profit net de 12,2 milioane lei, cu circa 10% mai mare decât cel de anul trecut, de 11,1 milioane lei.

În data de 24 octombrie, compania va plăti dividende de nouă milioane lei, echivalentul a 80% din profitul anului trecut, respectiv un dividend unitar de 0,024361 lei. Faţă de preţul acţiunii TBM de la finele săptămânii trecute, de 0,371 lei, distribuţia echivalează cu un randament brut de 6,5%.

Cel mai mare acţionar al companiei este Radu Viehmann, care la jumătatea anului avea 25,9% din capitalul Turbomecanica, în timp ce Dana Maria Ciorapciu deţinea 15,2% din societatea a cărei evalure bursieră se ridică la aproape 140 milioane lei.

Indici - apreciere de 0,69% pentru BET - FI

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de acţiuni de la BVB, a avut un scădere de -1,54%, în vreme ce indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a urcat cu 0,69%, în intervalul avut în vedere. Indicele BET-XT, ce include cele mai lichide treizeci de titluri ale bursei noastre, s-a depreciat cu 1,34%, în perioada 23 - 30 august.

Roca Industry Holdingrock1 - printre cele mai mari randamente dintre acţiunile din Piaţa Reglementată de la BVB

Acţiunile Roca Industry Holdingrock1 se situează în topul randamentelor din Piaţa Reglementată de la BVB, din intervalul 23 - 30 august, cu o creştere de 12,96%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se clasează titlurile Infinity Capital Investments, cu o creştere de 7,76%, în raport cu moneda euro, în vreme ce pe locul al treilea se află titlurile Aages, cu un randament de 7,51%.

Fonduri de investiţii - randament de 1,26% pentru BT Index Austria ATX

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 22 - 29 august, este condus de titlurile BT Index Austria ATX, cu o apreciere de 0,88%. Titlurile BRD Global Clasa A s-au clasat pe poziţia a doua, cu o creştere de 0,83%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile BT Euro Clasic, care au urcat cu 0,54%.

Bitcoin a avut o scădere de 7,66%, în perioada 23 - 30 august, iar cotaţia aurului a urcat cu 1,33%. Cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a rămas neschimbat, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb