BURSA Analytics

Bittnet Systems - în top zece aprecieri de la BVB

F.D.
BURSA Analytics / 6 septembrie

Bittnet Systems - în top zece aprecieri de la BVB

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 28 AUGUST - 4 SEPTEMBRIE 2024

Ipopema are un preţ ţintă de 0,28 lei pentru titlurile Bittnet, cu 41% peste cel din piaţă

Titlurile integratorului de soluţii IT&C şi furnizorului de servicii de training în IT Bittnet Systems (BNET) au avut o creştere de 4,6%, în perioada 28 august - 4 septembrie, clasându-se astfel în top zece aprecieri ale acţiunilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în intervalul de timp avut în vedere.

Ipopema Securities are o recomandare de "Cumpărare" pentru Bittnet cu un preţ ţintă de 0,28 lei, în următoarele douăsprezece luni, cu 41% peste cel din piaţă de ieri, de 0,198 lei, după cum reiese dintr-un raport publicat pe portalul BVB Research Hub.

Conform documentului, Bittnet a raportat un profit net de 3,5 milioane lei, în cel de-al doilea trimestru al anului, faţă de o pierdere de 9,1 milioane lei în primul trimestru din 2024 şi o pierdere de 3,7 milioane lei în trimestru al doilea din 2023, semnificativ peste aşteptările Ipopema, respectiv un profit de 1,2 milioane lei. Diferenţa s-a datorat vânzărilor substanţial mai mari faţă de estimări, în primul rând pe fondul deblocării unei sume de 60 milioane lei, dintr-un pipeline de proiecte în valoare de 260 de milioane lei.

"Ne aşteptam ca în al doilea trimestru să vedem îmbunătăţiri ale rezultatelor, atât în ceea ce priveşte veniturile cât şi profitul. Contribuţia substanţială de 60 milioane lei la vânzări provenită din infrastructura digitală şi pilonii aplicaţiilor de afaceri au depăşit cu mult aşteptările noastre trimestriale, în vreme ce cheltuielile de exploatare au fost în principal apropiate de ceea ce am anticipat. Totuşi, rămânem oarecum precauţi, având în vedere istoricul mixt de rezultate ultimii doi ani", se arată în raportul Ipopema.

Titlurile Bittnet Systems se află de la jumătatea anului trecut pe o tendinţă descendetă, evaluarea bursieră a companiei ridicându-se la 125 milioane lei.

Indici - apreciere de 1,35% pentru BET

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de acţiuni de la BVB, a avut un scădere de 1,35%. Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a urcat cu 1,69%, în intervalul avut în vedere. Indicele BET-XT, ce include cele mai lichide treizeci de titluri ale bursei noastre, s-a depreciat cu 1,09%, în perioada 28 august - 4 septembrie.

UCM Reşiţa - printre cele mai mari randamente dintre acţiunile din Piaţa Reglementată de la BVB

Acţiunile UCM Reşiţa se situează în topul randamentelor din Piaţa Reglementată de la BVB, din intervalul 28 august - 4 septembrie, cu o creştere de 14,49%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se clasează titlurile Aages, cu o creştere de 7,72%, iar pe locul al treilea se află titlurile Societatea de Construcţii Napoca, cu un randament de 5,90%.

Fonduri de investiţii - randament de 1,26% pentru FDI SanoGlobinvest

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 28 august - 4 septembrie, este condus de titlurile FDI SanoGlobinvest, cu o apreciere de 0,9%. Titlurile Active Dinamic s-au clasat pe poziţia a doua, cu o creştere de 0,53%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Certinvest Obligaţiuni, care au urcat cu 0,17%.

Bitcoin a avut o scădere de 1,39%, în perioada 28 august - 4 septembrie, iar cotaţia aurului a coborât cu 0,47%. Cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat cu 0,08%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb