BURSA Analytics

Aages - pe prima treaptă în topul randamenelor de la BVB

F.D.
BURSA Analytics / 2 septembrie

Aages - pe prima treaptă în topul randamenelor de la BVB

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 22 - 29 AUGUST 2024

Creştere masivă a profitabilităţii companiei, la jumătatea anului; datoriile s-au diminuat

Titlurile producătorului de instalaţii de încălzire prin inducţie Aages Târgu Mureş (AAG) au înregistrat o creştere de 12,96%, în perioada 22 - 29 august, în raport cu moneda euro, clasându-se astfel pe prima poziţie în top zece aprecieri ale acţiunilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în intervalul avut în vedere.

Evoluţia apare pe fondul rezultatelor foarte bune raportate de companie, respectiv un profit de aproape 6,8 milioane lei, la jumătatea anului, cu 145% peste cel din primele şase luni ale lui 2023, datorită creşterii semnificative a vânzărilor. Pentru primul trimestru, Aages raportase un profit de circa două milioane lei.

Veniturile operaţionale s-au ridicat la 31,3 milioane lei, la jumătatea anului, cu 47,7% peste cele de la jumătatea anului trecut, în vreme ce cheltuielile operaţionale au fost de 23,3 milioane lei, în creştere cu 29%. Cheltuielile cu materiile prime, consumabilele şi mărfuri au fost de 10,6 milioane lei, cu 33% peste cele din primele şase luni ale anului trecut, în vreme ce cheltuielile cu personalul s-au ridicat la 8,7 milioane lei, în creştere cu 24,7%, pe fondul creşterii numărului angajaţilor.

Pentru data de 30 iunie 2024, datoriile totale ale companiei erau de 17,6 milioane lei, în scădere cu 25,8% comparativ cu cele de la începutul anului, ca urmare a rambursării împrumuturilor bancare pe termen lung.

Acţionarul majoritar al companiei este AAGES Head Invest, cu o deţinere de peste 50% din producătorul de instalaţii de încălzire prin inducţie, companie a cărei evaluare bursieră este de circa 72 milioane de lei.

Indici - apreciere de 0,52% pentru BET - FI

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de acţiuni de la BVB, a avut un scădere de -1,05%, în vreme ce indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a urcat cu 0,52%, în intervalul avut în vedere. Indicele BET-XT, ce include cele mai lichide treizeci de titluri ale bursei noastre, s-a depreciat cu 0,98%, în perioada 20 - 27 august.

Roca Industry Holdingrock1 - printre cele mai mari randamente dintre acţiunile din Piaţa Reglementată de la BVB

Acţiunile Roca Industry Holdingrock1 se situează pe locul al doilea în topul randamentelor din Piaţa Reglementată de la BVB, din intervalul 22 - 29 august, cu o creştere de 6,73%, în raport cu moneda euro. Pe locul al treilea se află titlurile Comcm Constanta, cu un randament de 6,27%.

Fonduri de investiţii - randament de 0,88% pentru BT Index Austria ATX

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 21 - 28 august, este condus de titlurile BT Index Austria ATX, cu o apreciere de 0,88%. Titlurile OTP Real Estate & Construction Clasa E s-au clasat pe poziţia a doua, cu o creştere de 0,83%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile OTP Real Estate & Construction Clasa L, care au urcat cu 0,81%.

Bitcoin a avut o scădere de 1,92%, în perioada 22 - 29 august, iar cotaţia aurului a urcat cu 0,94%. Cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a depreciat cu 0,01%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb