ROVANA PLUMB, DUPA ÎNTÂLNIRILE CU COMISARII CREŢU ŞI OETTINGER: "Am pledat, la Bruxelles, pentru o Politică de Coeziune care să sprijine toate regiunile"

D.I.
Politică #Fonduri Europene / 2 martie 2018

Rovana Plumb

Rovana Plumb

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, s-a întâlnit, în cadrul vizitei de două zile pe care a efectuat-o la Bruxelles, cu Corina Creţu, comisar european pentru Politică Regională, şi cu Gunther Oettinger, comisar european pentru Buget, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene, remis astăzi Redacţiei.

Potrivit documentului, în cadrul întrevederii cu comisarul Corina Creţu, s-a discutat despre identificarea unor soluţii tehnice cu privire la evitarea dezangajării pe Programul Operaţional Regional, dar şi despre iniţierea unui grup de lucru care ar urma să vizeze simplificarea procedurilor pentru atragerea de fonduri europene de către beneficiari.

Referitor la implementarea Programului Operaţional Regional, delegaţia română a solicitat sprijinul Comisiei Europene pentru a agrea, în cel mai scurt timp, măsurile pentru reducerea riscului de dezangajare, printre care se numără propunerea unei scheme de subvenţionare pentru creşterea eficienţei energetice în locuinţe.

Un alt subiect dezbătut a fost stadiul proiectelor aferente celor 3 spitale regionale, care urmează să fie construite din fonduri europene în oraşele Craiova, Iaşi şi Cluj-Napoca. Comunicatul MFE precizează că "s-a agreat depunerea celor trei aplicaţii la Comisia Europeană până la finalul acestui an, după ce vor fi finalizate studiile de fezabilitate, în octombrie 2018".

Potrivit sursei citate, la întâlnirea cu comisarul european pentru Buget, Gunther H. Oettinger, delegaţia română "a reafirmat poziţia României cu privire la viitoarea perioadă financiară (2021-2027), punând accent pe faptul că politica de coeziune ar trebui să se concentreze în continuare pe un număr limitat de obiective tematice şi priorităţi de investiţii. De asemenea, s-a punctat faptul ca va fi necesară o anumită flexibilitate a politicii de coeziune în viitoarea perioadă, pentru a răspunde în timp scurt provocărilor viitoare".

La finalul întrevederii, Rovana Plumb a declarat: "Am pledat, la Bruxelles, pentru o Politică de Coeziune care să sprijine toate regiunile, dată fiind relevanţa acesteia în dezvoltarea României şi a celorlalte State Membre. Am solicitat această flexibilitate în alegerea priorităţilor pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare şi provocărilor specifice fiecărei regiuni".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb