Teodorovici: "România trebuie să utilizeze granturile SEE şi norvegiene cât mai repede"

A.C.
Fonduri Europene #Fonduri Europene / 19 iunie 2014

România trebuie să utilizeze granturile SEE şi norvegiene cât mai repede pentru ca sumele să ajungă rapid la populaţie şi celelalte categorii cărora le sunt destinate, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, citat într-un comunicat remis redacţiei.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a participat, ieri, la cea de a treia reuniune anuală pentru granturile SEE şi norvegiene, organizată la Hanul Gabroveni din Bucureşti, obiectiv istoric restaurat cu sprijinul acestor finanţări. În cadrul întrunirii a fost analizat progresul înregistrat în implementarea granturilor SEE şi norvegiene în perioada 2009 - 2014.

"Trebuie să utilizăm granturile SEE şi norvegiene cât mai repede pentru ca sumele să ajungă rapid la populaţie şi celelalte categorii cărora le sunt destinate. Totodată, vă asigur de întregul nostru sprijin pentru a avea un sistem cât mai flexibil, astfel încât implementarea proiectelor să fie facilă pentru beneficiari şi pentru operatorii de program. Pentru perioada 2009-2014, România dispune de granturi în valoare de aproximativ 306 milioane de euro, sumă de trei ori mai mare decât cea alocată anterior", potrivit ministrului fondurilor europene.

La reuniune au participat reprezentanţii statelor donatoare, ai ambasadei Norvegiei la Bucureşti, ai Oficiului Mecanismului Financiar de la Bruxelles, ai Ministerului Fondurilor Europene în calitate de Punct Naţional de Contact, ai Operatorilor de Programe, ai altor entităţi relevante pentru implementarea programelor (Autoritatea de Certificare şi Plăţi, respectiv Unitatea Centrală de Armonizare şi Audit Public Intern), precum şi membrii desemnaţi în Comitetele de monitorizare pentru granturile SEE şi norvegiene.

În cadrul reuniunii au fost discutate aspecte legate de stadiul de implementare a programelor, acţiunile de susţinere a grupurilor dezavantajate, aspecte de ordin instituţional, Raportul Strategic aferent anului 2013, dar şi alte teme cu caracter orizontal, se mai arată în comunicare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb