VALENTIN LAZEA, BNR: "Este nevoie de studii sociologice ca să ştim unde ne trebuie fonduri UE"

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 iunie 2018

"Este nevoie de studii sociologice ca să ştim unde ne trebuie fonduri UE"

Ţara noastră ar trebui să facă studii sociologice pentru a vedea pentru ce ar trebui alocaţi bani în noul buget multianual al Uniunii Europene, a spus, ieri, economistul-şef al Băncii Naţionale a României (BNR), Valentin Lazea, la conferinţa "România la Preşedinţia Consiliului UE: valorificarea oportunităţilor economice, pe graniţa dintre interesele naţionale şi strategiile Uniunii". Reprezentantul Băncii Centrale a menţionat, citat de Agerpres: "Înainte de a trece la dirijarea acestui cor de 27(n.r. state UE), România însăşi ar trebui să ştie cum să se raporteze la aceste noi dosare. Şi, aici, părerea mea este că ar trebui să se facă nişte studii sociologice pe eşantioane reprezentative din populaţie ca să se vadă înspre ce ar dori publicul din România să se ducă banii: înspre apărare, înspre cercetare-dezvoltare, înspre problemele pe care vi le-am arătat, migraţie şi aşa mai departe".

Lazea a afirmat că România va fi dirijorul unui cor de 27 de instrumentişti care trebuie să cânte aceeaşi melodie, iar această melodie are la bază o nouă filosofie, alta decât cea care a dominat bugetele Uniunii Europene până acum: "De ce se cere redefinită filosofia cheltuielilor comune în bugetul Uniunii Europene? Ştim cu toţii că există noi provocări, precum migraţia, terorismul, ameninţările cibernetice, apărarea, conectivitatea digitală, asistenţă externă în absenţa contribuţiei Marii Britanii şi aşa mai departe. Probleme care nu existau, să zicem, acum şapte ani, când s-a pus la cale precedentul cadru financiar 2014 - 2020. Este clar că pentru aceste noi provocări actualul buget de 1% din PIB-ul comunitar nu poate răspunde tuturor acestora. Comisia Europeană propune o schimbare de paradigmă şi anume ca fiecare stat membru să se raporteze la bugetul multianual ca la o listă de priorităţi de îndeplinit pentru bunăstarea cetăţenilor europeni şi nu ca la o listă de cheltuieli care trebuie suportate".

Potrivit acestuia, Comisia Europeană propune ca mai întâi să aibă loc o discuţie despre Europa pe care ne-o dorim şi abia apoi să decidem asupra bugetului corespunzător.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. m-am saturaty de voi si de securitate mai ceva ca de mere acre,asistatilor sociali de lux,produceti si voi ceva in afara de gulguta si vrajeala

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb