APD: Referendumul, situaţia sesizărilor la ora 15:00

F. A.
Politică / 29 iulie 2012

Asociaţia Pro Democraţia (APD) a fost înştiinţată de către mai mulţi cetăţeni că se efectuează un sondaj de opinie în numele organizaţiei, APD exprimându-şi îngrijorarea faţă de aceste incidente, cu atât mai mult cu cât a primit şi numeroase sesizări referitoare la diferite asociaţii sau persoane care îndrumă cetăţenii să voteze sau să nu îşi exprime opţiunea în ziua votului, arată un comunicat de presă.

APD nu se implica in influentarea procesului de votare, nu face sondaje de opinie, ci doar observa procesul de vot la referendum, mai precizează comunicatul.

In acelasi timp, APD atrage atentia asupra discrepantei semnificative intre numarul de observatori acreditati de majoritatea organizatiilor neguvernamentale si cele peste 10.000 de persoane care vor reprezenta Asociatia Tineretul Roman pentru Natiunile Unite in sectiile de votare, avand in vedere timpul scurt destinat procedurii de acreditare, perioadei scurte de pregatire a observatorilor, cat si modificarilor survenite in procedura de acreditare a observatorilor de catre BEC.

In continuare, APD a anunţat că înregistrează numeroase sesizari de turism electoral in judetele Bacau, Dambovita, Dolj, Iasi, cea mai grava fiind in judetul Dolj, localitatea Perisor, sectia 422, unde alegatorii sunt adusi cu masina la vot, iar in apropierea sectiei de votare se ofera bauturi alcoolice. In acest caz, a fost sesizat BEJ, care a mentionat ca se vor lua masuri.

Au existat sesizari de mita electorala, completează comunicatul, cetatenilor fiindu-le promisa suma de 100 de lei in schimbul unei poze care dovedeste o anumita optiune de vot sau in schimbul cedarii buletinului de identitate pentru cele doua zile de la sfarsitul saptamanii. Aceste informatii nu au fost pana la acest moment verificate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb