CAMELIA BOGDAN ÎI RĂSPUNDE LUI SEBASTIAN GHIŢĂ: "Nimeni nu mi-a cerut mie vreodată vreo soluţie în dosarul Voiculescu"

M.I.
Politică / 4 ianuarie 2017

Camelia Bogdan (Sursa foto: Captură Youtube)

Camelia Bogdan (Sursa foto: Captură Youtube)

Actualizare 18:33 Băsescu: "Salut decizia Parchetului General de a se autosesiza în chestiunea dezvăluirilor făcute de Ghiţă"

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că salută decizia Parchetului General de a se autosesiza în chestiunea dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă.

"Salut decizia Parchetului General de a se autosesiza în chestiunea dezvăluirilor făcute de Sebastian Ghiţă la România TV", a scris Traian Băsescu, pe contul său de Facebook.

(S.A.)

---------

Actualizare 16:55 Parchetul General va investiga dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă

Parchetul General a constituit un dosar penal în urma materialului video difuzat de postul România TV, în care fostul preşedinte Traian Băsescu relata despre informaţiile pe care le primea în legătură cu cauze judiciare aflate în curs de soluţionare.

Parchetul General a anunţat, într-un comunicat de presă trimis Redacţiei: "Ca urmare a vehiculării în mass media a unor informaţii privind posibile imixtiuni în actul de justiţie, astfel cum a rezultat dintr-o înregistrare făcută publică de fostul deputat Sebastian Ghiţă în care este redat un dialog între fostul preşedinte al României Traian Băsescu şi o altă persoană, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: În cursul zilei de astăzi, 4 ianuarie 2016, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informaţiilor făcute publice prin materialul difuzat pe data de 3 ianaurie 2017 pe postul România TV. În această înregistrare, Traian Băsescu relata despre informaţiile pe care le primea în legătură cu cauze judiciare aflate în curs de soluţionare".

Procurorii precizează că vor informa opinia publică, pe măsura derulării cercetărilor.

(S.A.)

----------

Actualizare 11:26 Traian Băsescu: "Recunosc înregistrările lui Ghiţă ca fiind reale; nu am discutat niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan dosarul Voiculescu"

Fostul preşedinte al ţării, Traian Băsescu, recunoaşte ca fiind reale înregistrările video ale fostului deputat Sebastian Ghiţă apărute în presă şi susţine că nu s-a întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan şi nici nu a discutat cu aceasta dosarul Voiculescu.

Traian Băsescu a scris, pe pagina sa de Facebook: "Am luat notă de înregistrările apărute în mass media în serialul «Ghiţă face dreptate». Cu privire la aceste înregistrări, fac următoarele precizări:

1. Înregistrările au fost făcute în cadrul unor discuţii private în ultimele luni ale anului 2016;

2. Recunosc înregistrările ca fiind reale;

3. Autorul a procedat la editarea înregistrărilor, ceea ce este de natură a crea unele confunzii;

4. Nu m-am întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan şi, implicit, nici nu am discutat cu domnia sa dosarul Voiculescu;

5. Afirmaţiile mele sunt legate de informaţii primite de la structurile specializate şi nu de la procurori sau judecători, cu care nu am discutat niciodată dosarul ICA (Voiculescu);

6. Încă înainte de terminarea mandatului şi, în mod deosebit, după terminarea acestuia, am vorbit frecvent în spaţiul public, dar şi în întâlniri private, exemplificând ceea ce eu consideram a fi abuzuri cu elemente din dosare pe care le cunoşteam".

Fostul şef de stat aminteşte că a vorbit, ori de câte ori a avut ocazia, despre nevoia punerii sub control real de către Parlament a activităţii serviciilor de informaţii, şi, în mod deosebit, a SRI.

(S.A.)

----------

Judecătoarea Camelia Bogdan a afirmat că nu a discutat niciodată cu Traian Băsescu, Florian Coldea sau Laura Codruţa Kovesi despre dosarul lui Dan Voiculescu, declaraţiile sale pentru Lumea Justiţiei venind după ultima înregistrare cu fugarul Sebastian Ghiţă, transmite Hotnews.

Camelia Bogdan a spus: "Nu a existat niciodată o întrevedere între mine şi preşedintele Băsescu, nici între mine şi generalul Coldea. Probabil pe generalul Coldea l-am văzut la Ambasada Statelor Unite. Pe Traian Băsescu l-am văzut doar la numire. Nu am vorbit, am stat într-un grup doar cu magistraţii când am fost la Ambasadă, înainte de pronunţare. Nimeni nu mi-a cerut mie vreodată să dau vreo soluţie în acest dosar".

Întrebată despre faptul că se vehicula încă înainte de condamnarea lui Voiculescu informaţia că va primi 10 ani de închisoare, judecătoarea a explicat că dă "soluţii cu două cifre în toate dosarele de prejudiciu. E practica mea. În dosarele cu peste 10 milioane de euro".

Judecătoarea mai afirmă, potrivit sursei citate: "În dosarul BCR am dispus confiscarea onorariului de 1 milion de euro de la notarul Ioana Băsescu. Şi probabil există o explicaţie, tardivă, după doi ani, a fostului preşedinte".

Ea a adăugat: "Dacă totuşi dorea să spună că s-au făcut aranjamente, spunea imediat după pronunţare, nu după doi ani. Nu?! Poate atunci îi convenea şi acum nu îi mai convine că dispun confiscarea de la toţi cei care perfectează ilegalităţi. Nu am ezitat să confisc şi de la fiica dumnealui, nu numai de la fiica domnului Voiculescu".

România TV a difuzat marţi înregistrări cu o voce ce pare să aparţină fostului preşedinte Traian Băsescu care discuta cu o altă persoană, a cărei voce a fost alterată, despre presupuse înregistrări cu generalul Florian Coldea, cu procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi şi cu judecătoarea Camelia Bogdan pe care fostul preşedinte le-ar deţine. Înregistrările au fost trimise de omul de afaceri Sebastian Ghiţă, dispărut din 21 decembrie.

Ghiţă acuză intervenţii în mai multe dosare de amploare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Tot nimeni te crede. :)

    ca fostul presedinte sa aliat cu borfasi gen ghita sa demoleze justitia (acum cind a venit si randul lor) si un pusti de gradinita miroase "facatura" rtv-ghita- basescu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb