CFR Marfă - creştere cu 30% a volumului de marfă pe transportul de cereale, după scăderea nivelului Dunării

Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 23 septembrie 2011

CFR Marfă şi-a crescut cu 30% volumul de marfă pe transportul de cereale, după ce nivelul Dunării a scăzut, ca urmare a secetei din această perioadă. Astfel, transportul fluvial a înregistrat pierderi mari, în luna septembrie, CFR Marfă fiind unul dintre beneficiarii acestei situaţii, în condiţiile în care companiile au apelat la alte căi de transport.

"O parte din transportul pe Dunăre, şi mă refer aici la cereale în special, s-a mutat pe transportul rutier şi pe calea ferată. Noi am înregistrat creşteri de circa 30% la cereale în această lună. Din păcate, nu putem asigura în câteva săptămâni volumul de transport pentru întreg anul, aşa cum am primit solicitări", a declarat George Micu, director general CFR Marfă, citat de Agerpres.

Circulaţia fluvială pe Dunăre va reveni la normal, dacă plouă, în jurul datei de 15 octombrie.

La intrarea în ţară, debitul Dunării este, de câteva zile, de 2.300 de metri cubi pe secundă, în timp ce media obişnuită a lunii septembrie este de 3.800 de metri cubi pe secundă.

Compania CFR Marfă, aflată în plin program de restructurare după ce au fost concediaţi circa 3.000 de angajaţi, are o şansă să se reechilibreze în perioada următoare.

"În general, toamna creşte transportul de marfă pe calea ferată, întrucât centralele îşi refac stocurile, însă în acest an cultura bogată a adus creşteri în special la transportul de cereale. Comparativ cu luna septembrie a anului trecut, vom înregis-tra o creştere cu 20 de procente a volumului de marfă trans-portat", a precizat directorul general CFR Marfă.

Potrivit Ministerului de Finanţe, CFR Marfă, operatorul naţional de transport feroviar de marfă, a înregistrat în 2010 pierderi nete de 535,26 milioane de lei, mai mari decât în 2009, atunci când pierderile erau de 341,98 milioane lei, deşi compania a intrat într-un program de restructurare a cheltuielilor şi personalului, în cadrul acordului cu Fondul Monetar Internaţional. CFR Marfă a terminat anul trecut cu 11.588 angajaţi, comparativ cu 17.089 angajaţi în 2009, însă nu a reuşit să limiteze pierderile.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb