DUPĂ SEMNAREA PRIMEI FAZE A ACORDULUI COMERCIAL CU SUA: China reduce la jumătate tarifele suplimentare aplicate pentru 1.717 bunuri americane

M.A.
Internaţional / 7 februarie 2020

China reduce la jumătate tarifele suplimentare aplicate pentru 1.717 bunuri americane

China a anunţat, joi, că va reduce la jumătate tarifele suplimentare aplicate anul trecut pentru 1.717 bunuri americane, în urma semnării primei faze a acordului comercial cu Statele Unite, care a adus un armistiţiu în războiul comercial dintre cele mai mari două economii ale lumii, transmite Reuters.

Potrivit sursei citate, în timp ce anunţul este similar cu angajamentul asumat de SUA în cadrul acordului, este considerat de către analişti şi ca o mişcare a Beijingului pentru creşterea încrederii, pe fondul epidemiei care a perturbat afacerile şi percepţia investitorilor.

Perspectiva economică imediată este pusă însă sub semnul întrebării de posibilitatea relatată de presa chineză ca Beijingul să invoce o clauză pentru dezastru prevăzută în acord, care i-ar putea permite să evite repercusiunile, în eventualitatea în care nu şi-ar respecta ţinta pentru achizişii de bunuri şi servicii americane în 2020, informează News.ro.

Ministerul de Finanţe chinez a anunţat că, începând din 14 februarie, tarifele suplimentare aplicate anumitor bunuri vor fi reduse de la 10% la 5%, iar altele de la 5% la 2,5%.

Ministerul nu a menţionat valoarea bunurilor afectate de deciziem dar produsele care beneficiază de noua măsură fac parte din bunurile de 75 de miliarde de dolari pentru care China a anunşat anul trecutp va va impune tarife de 5% şi de 10%, care au intrat în vigoare pe 1 septembrie.

Într-un comunicat separat, Ministerul de Finanţe a arătat că reducerea tarifelor corespunde cu cea anunţată de Statele Unite pentru bunurile chineze, care va intra în vigoare pe 14 februarie.

Noi ajustări vor depinde de dezvoltarea situaţiei bilaterale economice şi comerciale, potrivit ministerului chinez.

Anunţul a fost bine primit de pieţele financiare. Yuanul a atins cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni, iar acţiunile din Asia şi de pe Wall Street au crescut la rândul lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb