Gala BURSA 2024
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a IX-a ediţie, a avut loc în data de 19 noiembrie 2024, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Grupul de presă BURSA a organizat videoconferinţa “Educaţie: învăţătură, digitalizare, sănătate”, în data de 28 septembrie 2021, începând cu ora 10:00.
Evenimentul a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, contul de Facebook al ziarului BURSA, pe pagina Youtube a ziarului BURSA şi pe paginile de Facebook ale partenerilor media şi suport.
•Şcoala, între nevoia de participare fizică şi valul 4;
•Gradul de digitalizare a metodelor de predare şi nivelul de pregătire a profesorilor şi elevilor pentru întoarcerea în online;
•Necesităţile şi oferta IT pentru un învăţământ preponderent online;
•Vaccinarea - singura şansă pentru profesori să-şi continue cariera?
•Soarta elevilor nevaccinaţi;
•Soluţii pentru eradicarea problemelor legate de manualele şcolare;
•Nevoia de educaţie antreprenorială în rândul tinerilor;
•Educaţia financiară în şcoli - obligaţie sau opţiune;
•Program naţional de educaţie duală - o şansă pentru soluţionarea lipsei forţei de muncă specializate.
Sorin Mihai Cîmpeanu •“Avem la dispoziţie cele mai multe fonduri europene pentru educaţie de când am aderat la UE”
Ministrul Educaţiei
Prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), ţara noastră are la dispoziţie 3,6 miliarde euro pentru sectorul educaţiei, cea mai mare sumă de care am putut beneficia de la aderarea noastră la Uniunea Europeană, arată ministrul Educaţiei Sorin Mihai Cîmpeanu. Conform domniei sale, banii urmează să fie direcţionaţi pe cinci direcţii: digitalizarea educaţiei (mult peste 1 miliard de euro), învăţământul dual (avem 330 milioane euro doar pentru realizarea a cel puţin zece campusuri de învăţământ dual, prin parteneriate între şcoală, universitate şi agentul economic), reducerea abandonului şcolar (se intenţionează creşterea cuantumului minim al bursei, dar la zece absenţe pe semestru elevul pierde dreptul la bursă), educaţia timpurie şi măsuri de infrastructură (acum, există 10.000 de laboratoare în toate şcolile din ţară şi este nevoie de achiziţonarea de echipamente care vor susţine digitalizarea, formarea de competenţe etc., dar şi de formarea cadrelor didactice pentru folosirea acestor laboratoare).
Cristina Chiriac •“Descoperirea vocaţiei şi profesionalizarea tinerilor, elemente cheie ale unui sistem educaţional bazat pe competenţe”
Preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin - CONAF
Trebuie să ne aliniem tendinţelor europene care promovează bunele practici în domeniul politicii educaţionale, facilitează colectarea şi diseminarea cunoştinţelor şi încurajează reformele politicii educaţionale la nivel regional şi national, consideră Cristina Chiriac, Preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) şi ambasadorul vocaţional al României în relaţia cu CE, care a adăugat: "Descoperirea vocatiei de la vârsta fragedă şi profesionalizarea tinerilor în corelaţie cu necesităţile pietei fortei de muncă pentru următorii 20-30 de ani sunt elemente prioritare pentru un sistem educational bazat pe competenţe şi pregătirea de viitori agenţi economici, competitivi la nivel international".
Flavia Popa •“Eliminarea analfabetismului funcţional până în 2030 ar duce la triplarea PIB”
Secretar General, BRD - Groupe Société Générale
Eliminarea analfabetismului funcţional până în 2030 ar duce la triplarea PIB, a afirmat Flavia Popa, Secretarul General al BRD - Groupe Societe Generale, citând un studiu realizat de OECD. Aceasta a precizat: "Vorbim despre educaţie ca despre ceva esenţial. Îmi aduc aminte despre un studiu OECD: într-un scenariu optimist, în eventualitatea eliminării analfabetismului funcţional, până în 2030, impactul (pozitiv) pe termen lung pentru România este estimat la 296% din PIB. Asta înseamnă că în 2030, dacă ştim să ne facem treaba bine astăzi şi mâine, vom aveam o economia şi o Românie asemănătoare cu Germania şi Franţa. Vom fi acolo. Şi într-un scenariu moderat în care productivitatea muncii nu este influenţată direct de inovaţie, în eventualitatea în care din nou eliminăm analfabetismul funcţional, vom avea PIB-ul aproape triplat. Din această cauză este esenţială educaţia. Nu doar fiindcă ne place acest cuvânt, esenţial, ci pentru că fără educaţie nu se poate. Trebuie să înţelegem asta".
Natalia-Elena Intotero •“Digitalizarea este absolut necesară pentru viitorul educaţiei româneşti”
Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din cadrul Camerei Deputaţilor
Digitalizarea este foarte importantă şi absolut necesară pentru viitorul educaţiei româneşti, iar învăţământul hibrid poate să aducă beneficii şi după pandemie, a precizat Natalia-Elena Intotero, Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din cadrul Camerei Deputaţilor. Domnia sa a spus: "Consider că digitalizarea este foarte importantă şi absolut necesară pentru viitorul educaţiei româneşti şi cred că acest tip de învăţământ hibrid, poate să aducă beneficii şi după pandemie, pentru că ne gândim la toţi elevii din ţară care, din alte motive de sănătate, nu pot fi prezenţi fizic la şcoală."
Monica-Cristina Anisie •“Pledoarie pentru vaccinare”
Preşedintele Comisiei pentru învăţământ, tineret şi sport din cadrul Senatului
Vaccinarea reprezintă singura şansă în acest moment pentru a reveni la o viaţă normală, susţine fostul ministru al Educaţiei, Monica Anisie. Cunoscând foarte bine problemele sistemului şi provocările crizei sanitare, inclusiv din calitatea de profesor, Monica Anisie afirmă că pandemia a oferit şi oportunităţi pentru transformarea pedagogiei: "Mă bucur că revin la conferinţa dumneavoastră. Este foarte important să colaborăm în această perioadă".
Mihaela Ştefan •“Situaţia se prezintă îmbucurător, comparativ cu anul trecut”
Inspector Şcolar General, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti
Capitala stă foarte bine din punct de vedere al dotărilor necesare predării online, comparativ cu alte zone ale ţării, dar mereu este loc de mai bine. Mihaela Ştefan, Inspector Şcolar General, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, cunoaşte foarte bine aceste realităţi, inclusiv în ceea ce priveşte gradul de pregătire a profesorilor pentru noile provocări şi eforturile depuse de aceştia: "Suntem puşi în faţa unor provocări cu care nu ne-am confruntat niciodată, dar cărora le-am făcut faţă, zic eu, destul de bine. Vreau să-i felicit pe colegii mei profesori. Pandemia ne-a forţat să ne dezvoltăm competenţele necesare educaţiei online. Nimeni nu a ştiut de la început despre ce e vorba. Fiecare a încercat să se documenteze, să urmeze cursuri, să ceară sprijinul de la un coleg. În paralel am avut sprijin şi de la ministerul Educaţiei".
Nicoleta Munteanu •“Şcolile private au înţeles importanţa educaţiei antreprenoriale în şcoală şi au introdus-o în programă”
Vicepreşedintele CONAF, Managing Partner EURO INSOL şi Fondator Kids in Business
Şcolile private au înţeles importanţa educaţiei antreprenoriale în şcoală şi au introdus-o în programă, a declarat Nicoleta Munteanu, vicepreşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), managing partner EURO INSOL şi Fondator Kids in Business. Aceasta a afirmat: "În anul 2019 a fost semnat de către Ministerul Educaţiei, CONAF şi FFPG, pactul pentru educaţie antreprenorială, potrivit căruia educaţia antreprenorială ar fi trebuit introdusă ca materie opţională la gimnaziu şi liceu începând cu anul 2020. Din păcate, a apărut acest eveniment neprevăzut în viaţa noastră, pandemia, care a întârziat acest proces. Însă, din fericire pentru noi, şcolile private au înţeles importanţa educaţiei antreprenoriale în şcoală şi au introdus-o în programă. Kids in Business este un program de educaţie antreprenorială care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani".
Răzvan Orăşanu •“Strategia de digitalizare în educaţie este un eşec monumental”
Preşedintele Asociaţiei “Ţine de Noi”
Strategia de digitalizare a educaţiei este un eşec monumental, a spus Răzvan Orăşanu, preşedintele Asociaţiei "Ţine de Noi", care a subliniat că, în condiţiile în care 44% dintre copiii de 15 ani sunt analfabeţi funcţionali, este greu să se vorbească despre alfabetizare digitală. Domnia sa a spus: "Avem un eşec de proporţii, un eşec monumental, un eşec eclatant, care este eşecul strategiei de digitalizare în educaţie. În opinia mea, strategia este un eşec pentru că, în primul rând, avem nişte şabloane de gândire pe care aş vrea să le demantelez din start. Primul şablon ţine de ideea că învăţământul online este temporar, şi în viitor ne vom întoarce la învăţatul faţă în faţă, ne vom agăţa tabletele în cui şi atunci nu va mai conta atât de mult digitalizarea. Uitaţi-o! Digitalizarea a venit, a cucerit toate sectoarele economiei şi va cuceri în următorii cinci ani de zile şi domeniul educaţional. Cei care nu vor «trece acest Rubicon al digitalului», ca să ajungă în zona de alfabetizare digitală, vor avea de suferit extrem de mult".
Gabriela Folcuţ •“Este imperios ca educaţia financiară să devină o prioritate”
Director Executiv, Asociaţia Română a Băncilor
Procesul de elaborare a unei strategii de educaţie financiară este într-un stadiu foarte avansat, urmând ca, în acest an, draftul acestei strategii să fie pus în dezbatere publică, a anunţat Gabriela Folcuţ, Directorul Executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB). Reprezentantul ARB a subliniat că, pentru realizarea acestui demers, în anul 2018 a fost încheiat un acord de colaborare între Banca Naţională a României, ARB, Autoritatea de Supraveghere Financară, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Finanţelor, care are două obiective - elaborarea strategiei de educaţie financiară şi crearea de programe comune de educaţie financiară.
Evelina Necula •“Ne dorim o societate în care profesorii şi şcoala să fie repere de valoare”
Co-Founder & CMO Kinderpedia
Antreprenorii reprezintă vârful de lance al digitalizării sistemului de educaţie, iar acest lucru este demonstrat de ceea ce s-a întâmplat inclusiv în perioada crizei sanitare. Evelina Necula, Co-Founder & CMO Kinderpedia, a vorbit despre educaţia timpurie şi despre cum se pot pune bazele unei pregătiri solide: "Sunt multe de discutat despre educaţia timpurie. Echipa noastră reprezintă o soluţie completă pentru educaţie, o soluţie de comunicare şi management, care asigură şcolilor şi grădiniţelor întreaga infrastructură necesară pentru desfăşurarea activităţii atât la clasă cât şi în online. Fără doar şi poate suntem în continuare o excepţie, mă refer la miile de profesori din comunitatea noastră, dar nu numai, pentru că sunt şi alte soluţii care oferă exemple de bune practici. Trebuie să spun că ceea ce ne-a descumpănit, un pic, în ultima perioadă este inerţia cu care ne confruntăm".
Eduard Dumitraşcu •“PNRR-ul este o oportunitate unică pentru componenta de educaţie”
Preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este o oportunitate unică pentru componenta de educaţie, a declarat Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City şi moderatorul conferinţei. Acesta a afirmat: "Dacă ne gândim la PNRR-ul care a fost aprobat ieri (luni - n.r.) prin documentul semnat la Bucureşti, dacă ne uităm la cum evoluează pandemia, cred că realizăm cu toţii ce înseamnă online-ul şi impactul digitalului în educaţie. (...) Avem foarte mulţi oameni din administraţia locală în ecosistemul nostru, în asociaţia noastră, foarte mulţi primari şi preşedinţi de consilii judeţene. Tuturor (cititorilor) le spunem că infrastructura şcolară este în îngrijirea primăriilor. Posibilitatea de a atrage fonduri prin PNRR este o oportunitate unică pentru România pentru componenta de educaţie şi este clar că este nevoie de o conlucrare. Este vorba în special despre capacitate de implementare. Banii chiar vin; lumea nu înţelege: PNRR-ul se va întâmpla. Cred că vom avea foarte multe idei şi foarte puţine proiecte. Aici vor avea autorităţile un rol foarte important, în generarea de proiecte şi nu doar de idei".
Sorin Mihai Cîmpeanu
Ministrul Educaţiei
Cristina Chiriac
Preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin - CONAF
Flavia Popa
Secretar General, BRD - Groupe Société Générale
Natalia-Elena Intotero
Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din cadrul Camerei Deputaţilor
Monica-Cristina Anisie
Preşedintele Comisiei pentru învăţământ, tineret şi sport din cadrul Senatului
Mihaela Ştefan
Inspector Şcolar General, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti
Nicoleta Munteanu
Vicepreşedintele CONAF, Managing Partner EURO INSOL şi Fondator Kids in Business
Răzvan Orăşanu
Preşedintele Asociaţiei “Ţine de Noi”
Gabriela Folcuţ
Director Eecutiv, Asociaţia Română a Băncilor
Evelina Necula
Co-Founder & CMO Kinderpedia
• telem.ro
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a IX-a ediţie, a avut loc în data de 19 noiembrie 2024, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat a II-a ediţie a conferinţei “CSR şi sustenabilitate”, în data de 21 octombrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon AB.
Ziarul BURSA a organizat a XII-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, în data de 25 septembrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, sala Constanţa.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”, în data de 13 iunie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Piaţa financiar-bancară”, în data de 21 mai 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon Constanţa, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediţie a conferinţei “România – Strategia dezvoltării”, în data de 23 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon D, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat “FORUMUL INVESTITORILOR - 2024: Provocările și oportunitățile anului”, eveniment ajuns la a III-a ediție, ce a avut loc în data de 20 martie 2024, începând cu ora 10:00, la Radisson Blu Hotel Bucharest, sala Atlas 2, din Calea Victoriei 63-81.
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a VIII-a ediţie, a avut loc în data de 21 noiembrie 2023, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “CSR şi sustenabilitate”, în data de 10 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat a XI-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, ce a avut loc în data de 26 septembrie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizarea României”, ce a avut loc în data de 11 iulie 2023, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB din Calea 13 Septembrie 90
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “Piaţa financiar-bancară”, ce a avut loc în data de 28 iunie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “România – Strategia dezvoltării”, ce a avut loc în data de 24 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), a organizat conferinţa “Business şi Antreprenoriat”, ce a avut loc în data de 4 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA a organizat FORUMUL INVESTITORILOR - 2023: Provocările și oportunitățile anului, eveniment ajuns la a II-a ediție, ce a avut loc în data de 21 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum.
Ziarul BURSA a organizat a VII-a ediţie a conferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 31 ianuarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.
Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a IX-a ediţie, a avut loc în data de 19 noiembrie 2024, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat a II-a ediţie a conferinţei “CSR şi sustenabilitate”, în data de 21 octombrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon AB.
Ziarul BURSA a organizat a XII-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, în data de 25 septembrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, sala Constanţa.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”, în data de 13 iunie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Piaţa financiar-bancară”, în data de 21 mai 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon Constanţa, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediţie a conferinţei “România – Strategia dezvoltării”, în data de 23 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon D, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat “FORUMUL INVESTITORILOR - 2024: Provocările și oportunitățile anului”, eveniment ajuns la a III-a ediție, ce a avut loc în data de 20 martie 2024, începând cu ora 10:00, la Radisson Blu Hotel Bucharest, sala Atlas 2, din Calea Victoriei 63-81.
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a VIII-a ediţie, a avut loc în data de 21 noiembrie 2023, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “CSR şi sustenabilitate”, în data de 10 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat a XI-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, ce a avut loc în data de 26 septembrie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizarea României”, ce a avut loc în data de 11 iulie 2023, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB din Calea 13 Septembrie 90
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “Piaţa financiar-bancară”, ce a avut loc în data de 28 iunie 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediție a conferinței “România – Strategia dezvoltării”, ce a avut loc în data de 24 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), a organizat conferinţa “Business şi Antreprenoriat”, ce a avut loc în data de 4 mai 2023, începând cu ora 10:00, la SCENARIO, ONE Tower Floreasca, din Calea Floreasca nr. 165, etaj 17.
Ziarul BURSA a organizat FORUMUL INVESTITORILOR - 2023: Provocările și oportunitățile anului, eveniment ajuns la a II-a ediție, ce a avut loc în data de 21 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest Hotel, sala Platinum.
Ziarul BURSA a organizat a VII-a ediţie a conferinţei “Securitatea cibernetică”, în data de 31 ianuarie 2023, începând cu ora 09:30, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, sala Cişmigiu, din str. Doamnei nr. 12, Bucureşti.
Evenimentul s-a desfăşurat cu participare fizică şi a fost transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.