VIDEOCONFERINŢA  "EDUCAŢIE: ÎNVĂŢĂTURĂ, DIGITALIZARE, SĂNĂTATE" / MIHAELA ŞTEFAN, INSPECTOR ŞCOLAR GENERAL, INSPECTORATUL ŞCOLAR AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI: "Situaţia se prezintă îmbucurător, comparativ cu anul trecut"

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 29 septembrie 2021

Mihaela Ştefan

Mihaela Ştefan

Capitala stă foarte bine din punct de vedere al dotărilor necesare predării online, comparativ cu alte zone ale ţării, dar mereu este loc de mai bine.

Mihaela Ştefan, Inspector Şcolar General, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, cunoaşte foarte bine aceste realităţi, inclusiv în ceea ce priveşte gradul de pregătire a profesorilor pentru noile provocări şi eforturile depuse de aceştia: "Suntem puşi în faţa unor provocări cu care nu ne-am confruntat niciodată, dar cărora le-am făcut faţă, zic eu, destul de bine. Vreau să-i felicit pe colegii mei profesori. Pandemia ne-a forţat să ne dezvoltăm competenţele necesare educaţiei online. Nimeni nu a ştiut de la început despre ce e vorba. Fiecare a încercat să se documenteze, să urmeze cursuri, să ceară sprijinul de la un coleg. În paralel am avut sprijin şi de la ministerul Educaţiei. Un proiect care a ajutat foarte mult este proiectul «Cred», care se află încă în derulare. Prin intermediul acestui proiect au avut parte de formare aproape 5000 de cadre didactice la diverse discipline. E o contribuţie importantă. Am învăţat unii de la alţii, ne-am provocat, ne-am dezvoltat, am împărtăşit idei şi în felul acesta am putut să facem faţă acestei perioade.

Evident că e nevoie de formare suplimentară cu ajutorul proiectelor aflate în derulare. Aş susţine puţin şi implicarea profesorilor în programe tip «a doua şansă pentru elevi» sau «şcoală după şcoală». Nevoia de digitalizare a fost întâmpinată şi de alte proiecte precum «ROSE», care înseamnă table smart în şcolile noastre, aproximativ 160 de table, laptopuri, aproximativ 3030 în şcolile din Bucureşti şi camere video, aproximativ 380.

S-au făcut paşi importanţi inclusiv prin proiectul «Şcoala de acasă», care a asigurat 8000 de tablete pentru elevii din Bucureşti. Sunt necesare echipamente şi de aici înainte având în vedere că situaţia nu e favorabilă activităţii fizice, s-au îmbolnăvit şi elevi şi profesori. Funcţionăm cu greu, suntem în faţa unor situaţii dificile şi noi şi părinţii. Cred că toată lumea e de acord că acest virus nu poate fi controlat , dar avem soluţia vaccinării, pe cea a testării, astfel încât activitatea în şcoli să se desfăşoare în condiţii bune".

Inspectorul general a vorbit despre gradul de dotare cu mijloace de predare la nivelul Bucureştiului: "Situaţia se prezintă îmbucurător, comparativ cu anul trecut. Eforturile nu au venit doar dinspre Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar. Fiecare autroritate locală s-a străduit ca fiecare clasă să fie dotată cu o cameră video, cu un laptop. Unde a fost solicitat s-a pus la dispoziţia profesorilor posibilitatea predării lecţiilor de la şcoală şi nu de acasă, pentru că sunt şi cadre care doresc acest lucru, din diverse motive, o conexiune slabă la internet sau absenţa echipamentelor necesare". Mihaela Ştefan a subliniat importanţa cursurilor de formare pentru profesori: "Am fost formator din calitatea mea de profesor în proiectul «Cred». Eu însămi a trebuit să învăţ ca să trec de la activitatea fizică la cea online, mi s-a părut greu la început, dar am învăţat. Reticienţa colegilor a fost spulberată după prima serie care a făcut cursurile, când au văzut importanţa acestor cursuri la dezvoltarea personală. Impactul a fost atât de mare încât următoarele serii de cursanţi au venit de la sine, fără promovare prea mare a acestui proiect. Tot feedback-ul primit de noi a fost unul care ne-a îndemnat să continuăm". Practic, dotările tehnologice sunt foarte importante, dar dacă nu există oameni calificaţi care să le folosească, efectele vor fi departe de cele aşteptate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb