VIDEOCONFERINŢA  "EDUCAŢIE: ÎNVĂŢĂTURĂ, DIGITALIZARE, SĂNĂTATE" / EVELINA NECULA, CO-FOUNDER & CMO KINDERPEDIA: "Ne dorim o societate în care profesorii şi şcoala să fie repere de valoare"

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 29 septembrie 2021

Evelina Necula

Evelina Necula

Antreprenorii reprezintă vârful de lance al digitalizării sistemului de educaţie, iar acest lucru este demonstrat de ceea ce s-a întâmplat inclusiv în perioada crizei sanitare. Evelina Necula, Co-Founder & CMO Kinderpedia, a vorbit despre educaţia timpurie şi despre cum se pot pune bazele unei pregătiri solide: "Sunt multe de discutat despre educaţia timpurie. Echipa noastră reprezintă o soluţie completă pentru educaţie, o soluţie de comunicare şi management, care asigură şcolilor şi grădiniţelor întreaga infrastructură necesară pentru desfăşurarea activităţii atât la clasă cât şi în online. Fără doar şi poate suntem în continuare o excepţie, mă refer la miile de profesori din comunitatea noastră, dar nu numai, pentru că sunt şi alte soluţii care oferă exemple de bune practici. Trebuie să spun că ceea ce ne-a descumpănit, un pic, în ultima perioadă este inerţia cu care ne confruntăm. Atât noi, cât şi alţi antreprenori în educaţie suntem prezenţi pe această piaţă cu ani buni înainte să ne lovească pandemia. Cu toţii ne-am maximizat în ultimul an activitatea şi acoperirea. Niciun dintre soluţiile mari nu s-a născut neapărat pe vremuri de covid. Acest context pandemic nu a făcut decât să ne deschidă puţin accesul pentrui că înainte discuţiile pe care le purtam legat de această transformare erau în cercuri mult mai strânse. Exemplele de bune practici au rămas la o scară mai mică. Mă refer la acele şcoli şi grădiniţe care au ales digitalul ca să-şi transforme activitatea în fiecare zi. Ce ne-a descumpănit a fost că în aprilie, în loc să continuăm cu educaţia în online, cum au făcut-o alte state europene, educaţia din România a plecat în vacanţă, ceea ce noi am văzut-o ca pe o nereuşită a acestui sistem de educaţie, a adopţiei lui. Nu am vrea să se repete o astfel de situaţie".

Pentru Evelina Necula este de neînţeles de ce şcoala online nu se bucură de mai multă apreciere în anumite medii: "În continuare şcoala online, aşa cum i se pune ei, rămâne limitată şi rămâne o manta de vreme rea, pe care profesorii o îmbracă azi şi o dezbracă mâine. Dorim să asigurăm continuitatea, pentru a asigura continuitatea ar fi bine să arătăm valoarea şi să aducem în faţă exemplele de bună practică, acei profesori care au reuşit. Ne dorim o societate în care profesorii şi şcoala să fie repere de valoare, în care şcolile să fie adevărate faruri după care să se ghideze întreaga comunitate. Dorim de la autorităţi o deschidere către a pilota soluţii de succes. Evident că nu se poate scala orice. Noi înţelegem diferenţa de infrastructură între a face ceva la scară mică şi a face ceva la nivel naţional, dar asta e importanţa acestor proiecte pilot şi importanţa colaborării cu mediul antreprenorial. Facem permanent cercetări şi ne actualizăm soluţiile zi de zi. Noi nu facem evaluare, dar pentru că s-a cerut de către utilizatori am introdus un modul, care digitalizează acea fişă de evaluare în care se recunosc aspecte foarte importante pentru evoluţia ulterioară a elevului. Lucrurile pe care le facem în educaţia timpurie au şansa de a aduce impact în societate pe termen lung".

Problema educaţiei de la sat comparativ cu aceea din mediul urban nu a fost ocolită: "Infrastructura educaţiei timpurii este mult mai redusă la sat. Educaţia timpurie la sat compartiv cu mediul urban reprezintă o provocare, e mai greu în mediul rural. Din perspectiva unui antreprenor, noi credem că există premisele de a creşte rata de participare a copiilor în educaţia timpurie la sat. Pentru că acolo problema cea mai mare este rata redusă de participare. Ceea ce noi propunem este implicarea părinţilor în educaţia timpurie pentru a pune bazele unei viitoare educaţii mai departe. Haideţi să-i aducem pe părinţi mai aproape de copii, nu doar ca să-i ducă de mână şi să-i lase în faţa grădiniţei, să afle ce fac copiilor acolo şi să afle cum pot ei să influenţeze asta".

Orice construcţie începe cu fundaţia, iar educaţia nu face excepţie.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ele sunt repere de valoare!

    Doar ca sunt de multe ori depreciate intentionat accelerat de compurtamentul celor ce trebuie sa le mentina la o anumita valoare.  

    semnat comenturi "cretine" 

    Sa inceapa parintii cu cei "sapte ani de acasa" care le lipsesc cu desavarsire majoritatii tinerilor din ziua de azi!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb