Poşta Română este una dintre companiile care, după aplicarea programelor de restructurare iniţiate de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a intrat pe profit, iar reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) au apreciat încadrarea în ţintele stabilite în ceea ce priveşte numărul personalului şi al oficiilor poştale ale companiei, se arată într-un comunicat de presă al MCSI.
"Pe agenda de lucru a întâlnirii dintre oficialii Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi delegaţia Fondului Monetar Internaţional, a Băncii Mondiale şi a Uniunii Europene s-au aflat două teme de discuţii referitoare la Compania Naţională Poşta Română SA şi Punctul Unic de Contact. În cadrul discuţiilor legate de Compania Naţională Poşta Română, reprezentanţii FMI au apreciat încadrarea în ţintele stabilite în ceea ce priveşte numărul personalului şi al oficiilor poştale ale companiei. Poşta Română este una dintre companiile care, după aplicarea programelor de restructurare iniţiate de către Ministerul Comunicaţiilor, a intrat pe profit", se arată în comunicatul citat.
Potrivit sursei citate, în cadrul discuţiilor cu oficialii străini au fost abordate subiecte legate de managementul privat al companiei şi de privatizarea acesteia. În acest sens, MCSI a prezentat o situaţie referitoare la aspectele menţionate şi au informat reprezentanţii FMI şi UE că, începând cu luna decembrie, se va demara procesul de identificare al unui investitor strategic care să participe la majorarea capitalului social al Poştei Române, deţinând până la 33%.
O altă temă de discuţie a fost legată de Punctul Unic de Contact (PCU), membrii CE reamintind faptul că România, ca stat membru, trebuie să îşi armonizeze legislaţia cu Directiva 2006/123/CE, care are rolul de a reglementa cadrul general de stabilire a prestatorilor de servicii şi libertatea de a furniza servicii pe teritoriul României.