Noul ministru al apărării din Germania vrea să meargă în vizită în Ucraina

G.D.
Internaţional / 22 ianuarie 2023

Noul ministru al apărării din Germania vrea să meargă în vizită în Ucraina

Noul ministru german al apărării, Boris Pistorius, intenţionează să viziteze Ucraina în curând, în condiţiile în care Berlinul se confruntă cu presiuni internaţionale tot mai mari pentru a permite trimiterea pe front a tancurilor Leopard, de fabricaţie germană, relatează Reuters, potrivit News.ro.

"Ceea ce este sigur este că voi merge cât de curând în Ucraina. Probabil chiar în următoarele patru săptămâni", a declarat Boris Pistorius într-un interviu pentru Bild am Sonntag publicat astăzi.

Întrebat despre tancurile Leopard, Pistorius a spus în interviu că Berlinul se află "într-un dialog foarte strâns cu partenerii internaţionali, în primul rând cu SUA, pe această temă".

Surse germane au declarat pentru Reuters că Berlinul ar permite ca tancurile fabricate în Germania să fie trimise în Ucraina, dacă Statele Unite sunt de acord să trimită, la rândul lor, propriile tancuri. Oficialii americani au declarat însă că administraţia preşedintelui Joe Biden nu ar vrea să facă încă un asemenea pas, în special pentru că tancurile M1 Abrams ar presupune operaţiuni logistice complicate şi costisitoare.

Boris Pistorius a devenit ministru al apărării săptămâna trecută, la câteva luni după ce Berlinul a trecut la "Zeitenwende" - numele dat noii ere din politica externă germană, mai asertivă şi susţinută cheltuieli militare mai mari - pe care cancelarul Olaf Scholz a anunţat-o la 27 februarie, la câteva zile după invazia Rusiei în Ucraina.

Pistorius a declarat, de altfel, pentru Bild am Sonntag că vrea ca armata germană să preia rolul principal în Uniunea Europeană. "Germania este cea mai mare economie din Europa, aşa că ar trebui să fie obiectivul nostru să avem şi cea mai puternică şi mai bine echipată armată din UE", a spus el.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ministrul german al apararii ar face bine sa vina in ukraina in fruntea unui convoi de 10.000 tancuri leopard cu , care ukrainenii sa-i zdrobeasca pe invadatorii criminali rusi!

    1. Daaaa. Daca ar vedea destule tancuri rusii ar fugi, ca de obicei. Nici nu ar mai fi vreo lupta.

      Germania are in TOTAL 312 tancuri Leopard 2,

      ce tot vorbiti prostii domnilor 

    nu stiu ce e cu nemtii astia, dar nu par sa inteleaga ca ucraina nu e o destinatie turistica potrivita de cand a inceput razboiul. nici macar neamtul nostru nu se tine acum de vizite turistice prin ucraina :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb