STUDIU Clienţii BCR BpL apreciază avantajele produselor de economisire-creditare

F.A.
Comunicate de presă / 4 septembrie 2013

Peste 75% dintre clienţii BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL) au încredere mare în produsele de economisire-creditare şi ar recomanda produsele şi altor produse, reiese din studiul bazei de clienţi existenţi a BCR BpL.

Baza de date cuprinde peste 316.000 de persoanele, iar studiul a fost realizat de IRSOP la finalul lunii iulie.

Potrivit unui comunicat de presă, ponderea clienţilor BCR BpL care apreciază şi anul acesta economisirea a rămas 49%, constantă faţă de anul trecut, în timp ce aprecierea dobânzilor mici şi fixe pentru etapa de creditare a crescut de la 12% la 16%, iar aprecierea siguranţei banilor depuşi la BCR BpL s-a dublat, fiind de 8% anul acesta faţă de 4% în 2012.

Studiul mai arată că a crescut cu 10% numărul clienţilor care în cursul anului 2013 au recomandat produsele Bauspar altor persoane o dată sau de mai multe ori, respectiv 63% din portofoliul de clienţi (peste 188.000 de persoane).

"Preferinţa pentru credit a crescut în ultimul an de la 19% la 25%, exprimată în valori absolute, 78.500 clienţi orientându-se mai degrabă spre etapa de creditare", se mai arată în comunicat.

Conform studiului, în ultimul an a crescut nevoia de a lua un credit imediat la 16%, faţă de 14%, valoare înregistrată anul trecut. "Clienţii BCR BpL ar avea nevoie de credite de valori sub echivalentul a 10.000 euro, în special pentru proiecte de renovare (55% dintre clienţi), sau de creditele locative de peste echivalentul a 10.000 euro, în special pentru achiziţii sau construcţii de locuinţe (45% dintre clienţi)", mai arată sursa citată.

BCR Banca pentru Locuinţe, subsidiară a grupului BCR specializată în economisirea şi creditarea domeniului locativ în sistem colectiv, a fost lansată în iulie 2008. Principalii acţionari sunt Banca Comercială Română, acţionar majoritar cu 80% din acţiuni, şi S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, bancă specializată în economisire-creditare a Grupului Erste, care deţine 20% din acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb