Tudose a discutat cu o delegaţie din Republica Chineză despre oportunităţile de investiţii din România

Cristina Radu
Politică / 13 iulie 2017

Tudose a discutat cu o delegaţie din Republica Chineză despre oportunităţile de investiţii din România

Premierul Mihai Tudose a primit astăzi, la Palatul Victoria, o delegaţie oficială din Republica Chineză, condusă de Liu Yunshan, potrivit unui comunicat al Guvernului. Ambele delegaţii au subliniat relaţiile bune dintre România şi China şi şi-au exprimat speranţa că această cooperare va fi valorificată şi din perspectivă economică.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat viceprim-ministrul Ion Ciolacu, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, Sevil Shhaideh, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Economiei, Mihai Fifor, ministrul Energiei, Toma Petcu, şi ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Ilan Laufer.

Prim-ministrul Tudose a afirmat: "Avem în România oportunităţi de investiţii şi un mediu de afaceri prietenos şi predictibil. Avem toate elementele necesare pentru un schimb mai activ între ţările noastre, în domeniul comercial, al energiei, infrastructurii şi al producţiei. Potenţialul de investiţii al Chinei este impresionant. Suntem încântaţi să beneficiem de experienţa Chinei în domeniul transporturilor şi să atragem investiţii care să producă în România pentru piaţa chineză, dar şi pentru cea din UE".

Mihai Tudose a declarat ca există perspective concrete de colaborare cu partenerii chinezi pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă. Totodată, s-a dezbătut posibilitatea înfiinţării unei curse aeriene directe Bucureşti-Beijing şi potenţialul portului Constanţa de a funcţiona ca hub comercial important între Asia şi Europa.

Liu Yunshan a precizat: "În China există numeroase firme competitive, iar Guvernul chinez încurajează aceste firme să investească în România, având în vedere şi faptul că România este al doilea partener comercial al Chinei după Uniunea Europeană, dar şi capacitatea investiţională şi financiară actuală a statului chinez".

Oficialul a menţionat că, în cinci ani, China preconizează că va importa produse de 8.000 miliarde de dolari şi îşi propune să investească peste hotare 750 de miliarde. Acesta a subliniat că România este un partener economic important pentru China, din punct de vedere al poziţiei geografice, ca poartă de intrare comercială în Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb