ZIARUL BURSA

07 iunie 2023
Ediţia din 18.09.2024
Austeritatea din sistemul bugetar aprinde Educaţia; rotaţia premierilor - amânată de greva cadrelor didactice

Austeritatea din sistemul bugetar aprinde Educaţia; rotaţia premierilor - amânată de greva cadrelor didactice

George MarinescuMacroeconomie / 7 iunie 2023

Execuţia bugetară pe primele patru luni ale anului 2023 a avut un impact puternic asupra activităţii Guvernului în ultima lună de primăvară, din cauza creşterii la peste 50% din PIB a datoriei bugetare (conform datelor pentru luna februarie), creşterii cheltuielilor bugetare cu multe procente peste nivelul din aprilie 2022, dar şi a gradului scăzut de colectare din partea Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală şi a Autorităţii Vamale, grad care a dus la demisia lui Lucian Heiuş din fruntea ANAF şi la demiterea şefului Vămilor.

Luna mai financiară

Luna mai financiară

A.V.Macroeconomie / 7 iunie 2023

2 mai 

- BNR anunţă că, la data de 30 aprilie 2023, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la 53.341 milioane de euro, faţă de 53.229 milioane de euro la 31 martie 2023. Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 6.014 milioane de euro. Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 aprilie 2023 erau de 59.355 milioane de euro, faţă de 59.289 milioane de euro la 31 martie 2023.

Apatie la BVB

Apatie la BVB

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 7 iunie 2023

Corecţiile ex-dividend au dus indicii în teritoriul negativ Agricover Holding ratează listarea, din cauza apetitului redus al investitorilor Piaţa se pregăteşte pentru oferta Hidroelectrica, listare anunţată pentru luna iulie 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut oscilaţii reduse luna trecută, pe fondul unei lichidităţi slabe, în cele mai multe şedinţe valoarea tranzacţiilor fiind cu mult sub cea obişnuită în piaţa noastră, în anii trecuţi.

Societatea Palimpsest

Cornel CodiţăEditorial / 7 iunie 2023

Cornel Codiţă

Cuvîntul, ciudat şi nu tocmai uşor de pronunţat, ascunde un conţinut fascinant. Are rădăcină în greaca veche. De acolo l-au importat romanii şi, generoşi cum îi ştim, l-au lăsat moştenire mai tuturor celor care şi-au format limbile moderne pe calapodul limbii latine: francezi, spanioli, italieni, români, catalani.

Consolidarea Flancului estic şi sprijinirea Ucrainei, priorităţile liderilor B9 pentru Summitul NATO din iulie de la Vilnius

Consolidarea Flancului estic şi sprijinirea Ucrainei, priorităţile liderilor B9 pentru Summitul NATO din iulie de la Vilnius

GEORGE MARINESCUInternaţional / 7 iunie 2023

Sprijinirea Ucrainei şi a partenerilor vulnerabili ai NATO şi întărirea capacităţilor de apărare şi securitate pe flancul estic al Alianţei au constituit temele principale ale summitului Formatului Bucureşti 9 (B9) care a avut loc, ieri, la Bratislava (Slovacia), cu o lună înaintea summitului NATO ce se va desfăşura la Vilnius (Lituania).

UE elimină treptat, până la 15 septembrie 2023, măsurile preventive excepţionale şi temporare adoptate la 2 mai 2023 cu privire la importurile de grâu, porumb, seminţe de rapiţă şi de floarea-soarelui din Ucraina în temeiul clauzei excepţionale de salvgardare prevăzute în Regulamentul privind măsurile comerciale autonome.

UE menţine avantajele comerciale acordate Ucrainei

V.R.Internaţional / 7 iunie 2023

Suspendarea taxelor la import, a contingentelor şi a măsurilor de apărare comercială (cunoscute sub denumirea de "măsuri comerciale autonome") aplicabile exporturilor ucrainene către UE se prelungeşte cu un an, a informat Comisia Europeană.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 07 Iunie 2023

Macro Newsletter 07 Iunie 2023

Macroeconomie / 7 iunie 2023

Volumul vânzărilor retail din Germania şi-a temperat declinul anual în aprilie 2023, până la 4,3%, de la 7,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%, după un declin de 1,3% în luna anterioară.

Creştere în linie pentru indici

BVB Creştere în linie pentru indici

SABIN S. BRANDIBURUPiaţa de Capital / 7 iunie 2023

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat ziua în trend ascendent, indicele BET-FI, înregistrând, însă, o scădere de 0,37%, la 50.718 în timp ce indicele BET, ce grupează cele mai tranzacţionate 20 de acţiuni de la bursa noastră, a...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo