Părinţii şi elevi susţin în continuare greva profesorilor, dar consideră că trebuie găsită o soluţie astfel încât examenele de la finalul anului şcolar să fi susţinute. Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, Iulian Cristache, consideră că greva personalului din învăţământ este îndreptăţită, însă ar trebui să fie găsită o soluţie de "compromis" astfel încât examenele naţionale să fie susţinute potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, iar elevii să nu fie afectaţi. Potrivit lui Cristache: "Sigur că este îndreptăţită (n.r. greva profesorilor), sigur că aceşti profesori sunt nemulţumiţi, sigur că sunt umiliţi prin salarizare în special - un profesor debutant 2.400 de lei....Totul trebuie să aibă o limită şi limita înseamnă că trebuie să venim în sprijinul acestor copii astfel încât să de examenele în special cei care sunt deja pre-admişi la universităţile din spaţiul european şi nu numai şi să nu le punem stop unor viitoare cariere profesionale. (...) Sunt de acord cu greva profesorilor. Este sută la sută îndreptăţită. Toată lumea este solidară, toţi suntem convinşi că şcoala trebuie să îşi revină şi îşi revine doar în situaţia în care vom avea profesori buni în sistem". Potrivit acestuia, profesorii buni ar veni în sistemul de educaţie dacă salarizarea ar fi una corespunzătoare: "Dar este nevoie de un compromis pentru o perioadă scurtă de timp. Acesta a fost mesajul meu. Am ieşit alături de profesori primul. (...) Avem nevoie de profesori buni în sistem. Pentru aceasta trebuie să îi atragi pe viitorii absolvenţi. (...) Este clar că cel puţin astăzi şi mâine greva va continua".
Asociaţia Elevilor din Constanţa afirmă că, împreună cu alte asociaţii din ţară ale elevilor, susţine în integralitate revendicările profesorilor şi demersurile de continuare a grevei: "Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Elevilor din Timiş (AETM) îşi exprimă susţinerea în integralitate faţă de revendicările profesorilor. (...)Ne exprimăm susţinerea integrală faţă de revendicările lor şi de orice demers civic, inclusiv grevă, care are ca scop asigurarea finanţării corespunzătoare educaţiei. Suntem solidari cu profesorii noştri şi condamnăm ferm batjocura Guvernului faţă de educaţie din ultimii ani. Lupta pentru educaţie de calitate aparţine întregii societăţi, iar în acest sens facem apel la toţi actorii implicaţi: elevi, părinţi, profesori, să se unească în lupta pentru acest ideal. Este prilejul să solicităm cu toţii o finanţare adecvată a învăţământului, din perspectiva salariilor şi nu numai".
Potrivit AEC, "greva nu mai este doar bătălia profesorilor, ci şi a elevilor". Asociaţia Elevilor din Constanţa arată că solicită şi: Renunţarea la proiectul România Educată, având în vedere neconstituţionalitatea noilor legi ale educaţiei şi lipsa unei reforme reale ale educaţiei; Creşterea finanţării educaţiei până la echivalentul a 6% din PIB; Demiterea ministrului educaţiei Ligia Deca pentru tăierea transportului elevilor, discriminarea elevilor constatată de CNCD şi obţinerea unui buget jalnic pentru educaţie; Reformarea planurilor de învăţământ în concordanţa cu recomandările internaţionale din domeniu, prin creşterea procentului de curricumul la decizia elevului din oferta şcolii; Revizuirea programelor şcolare şi adaptarea educaţiei la revoluţia digitală şi inteligenţa artificială; Asigurarea transportului judeţean gratuit al elevilor, fără restricţii şi plafoane, respectând prevederile Regulamentului 1370 /2007 şi ale Legii nr. 92/2007; Mărirea burselor elevilor, raportat la salariul minim brut pe economie; Asigurarea unei mese calde pentru toţi elevii.