Primarul Reghin, reţinut pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Adina Lateş
Anticorupţie / 15 decembrie 2015

Procurorii din cadrul DNA au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 15.12.2015, a primarului municipiului Reghin, Maria Precup, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit unui comunicat al DNA, în ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

"În vara anului 2012, suspecta Precup Maria, în calitate de primar al municipiului Reghin, a pretins administratorului unei societăţi comerciale remiterea unei sume de bani pentru o anumită persoană (bani ce nu i se cuveneau în mod legal), pentru ca, în schimb, primarul să accepte la plată decontarea unor lucrări neexecutate de către respectiva societate, în cadrul proiectului de amenajare a unei străzi din municipiul Reghin. Persoana ce urma să beneficieze de banii ceruţi drept mită de primar era reprezentanta unei alte societăţi comerciale faţă de care se instituiseră măsuri de executare silită pe motive de neplată a obligaţiilor către bugetul de stat.

Suma de bani de 26.040 lei a fost remisă de administratorul societăţii comerciale, sub forma unei vânzări - cumpărări mascate, banii fiind viraţi direct în conturile trezoreriei, pentru a fi stinse obligaţiile societăţii datornice către bugetul de stat şi pentru care Administraţia Finanţelor Publice Reghin instituise măsuri de executare silită.

La data de 4 septembrie 2012, conform înţelegerii, primarul Precup Maria a acceptat la plată şi a decontat o lucrare care nu fusese executată de societatea al cărei reprezentant a remis banii.

Prin activităţile descrise anterior, s-a cauzat un prejudiciu municipiului Reghin, jud. Mureş, de aproximativ 75.000 lei, reprezentând lucrări neefectuate, şi în consecinţă, un folos necuvenit societăţii comerciale care trebuia să execute lucrările de amenajare.

Suspectei Precup Maria i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală".

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb