Aero Vodochody intenţionează modificarea structurii de personal la Avioane Craiova, în special pe partea administrativă, a declarat directorul de relaţii publice al companiei, Jana Studnickova, citat de NewsIn.
"Ne aşteptăm la anumite modificări în structura personalului, însă niciun muncitor nu va fi concediat. Acestea privesc mai mult partea administrativă", a spus reprezentantul Aero Vodochody. Aceasta a precizat că vor da mai multe detalii numai după ce compania va deveni acţionarul legal al Avioane Craiova.
Jana Studnickova a mai spus că programul de restructurare va fi asemănător cu cel al companiei Aero Vodochody din 2006, când din 1.700 de angajaţi, câţi erau la vremea aceea, 400 de salariaţi din sistemul administrativ au fost disponibilizaţi. În momentul de faţă, compania cehă are 1.300 de salariaţi, iar până la finele anului vor mai fi angajate încă 100. De asemenea, aceasta a precizat că pentru următorii trei ani, compania vrea să mărească numărul angajaţilor cu încă 700.
În privinţa semnării contractului de privatizare cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pentru Avioane Craiova, Jana Stutnickova a precizat că ar putea fi semnat în cursul săptămânii viitoare.
În cadrul procesului de privatizare a Avioane Craiova, AVAS a selectat oferta Aero Vodochody a.s. Cehia ca fiind cea mai bună din cele trei oferte depuse pentru societatea Avioane Craiova.
Investitorul ceh Aero Vodochody a depus o ofertă de 16,32 milioane euro, formată din preţul pachetului de acţiuni în valoare de 4,11 milioane euro; investiţii pentru dezvoltarea societăţii în valoare de 8,88 milioane euro pe o perioadă de cinci ani; capital de lucru în valoare de 3,3 milioane euro, în primele şase luni de la transferul dreptului de proprietate şi investiţii de mediu de 30.000 euro în primul an.
Societatea Avioane Craiova (ACV) a fost înfiinţată în anul 1972, având ca principal domeniu de activitate construcţia şi reparaţia de aeronave şi nave. ACV este unicul producător de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice româneşti şi al avionului de şcoală şi antrenament IAR 99 ŞOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Forţelor Armate Române.
Societatea poate desfăşura activităţi de întreţinere şi reparare autovehicule, construcţii metalice şi părţi componente, lucrări de instalaţii electrice, izolaţii şi protecţie anticorozivă, activităţi de proiectare, urbanizare şi alte servicii tehnice, cercetare, dezvoltare şi alte activităţi.
Aero Vodochody a.s. Cehia este cel mai mare producător de avioane militare cu reacţie de antrenament din lume. În ultimii 50 de ani, compania a produs peste 6.500 de avioane de construcţie proprie, ceea ce reprezintă, în linii generale, două treimi din producţia mondială din această categorie. De-a lungul existenţei sale, societatea a produs, în total, peste 11.000 de avioane, iar începând cu anul 2000 şi peste 150 de elicoptere Sikorsky S-76.