Medicamentul oral experimental pentru tratarea Covid-19 al companiei Pfizer ar putea fi disponibil în curând, a declarat, vineri, directorul general al producătorului american de medicamente, Albert Bourla, la Delphi Economic Forum VI din Atena, informează news.ro.
Bourla a cofirmat totodată, pentru prima oară, că o a treia doză de vaccin va fi necesară după opt luni de la imunizare, pentru a proteja faţă de noile mutaţiile de coronavirus apărute, potrivit publicaţiei Greek City Times.
"Ar trebui să fim precauţi până la încheierea studiilor clinice, dar dovezile de până acu, sunt încurajatoare", a spus Bourla.
Acesta a explicat că substanţa la care lucrează compania omoară virusul şi este foarte sigură, dar a adăugat că orice concluzii sigure legate de aceasta vor fi disponibile după această vară.
În ceea ce priveşte vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat cu producătorul german de medicamente BioNTech, Bourla a spus că, în opinia sa, va fi necesară o a treia doză după 8-12 luni după administrarea celei de-a doua.
Imunitatea oferită de vaccinul realizat de Pfizer/BioNTech este de cel puţin şase luni, a mai spus Bourla, adăugând că o doză de rapel va fi necesară în fiecare an.
El a mai arătat că, până acum, vaccinul a fost capabil să trateze toate variantele apărute.
Ştirea nu este o surpriză. De la începutul acestui an, variante ale coronavirusului original au apărut în întreaga lume. Variantele au fost identificate în Marea Britanie, India, Africa de Sud, Brazilia, New York şi multe alte zone din întreaga lume
Bourla a vorbit, la forumul economic din Atena, despre caracterul adecvat al vaccinului Pfizer şi despre obiecţiile sale faţă de renunţarea la drepturile asupra brevetelor de vaccin.
CEO-ul Pfizer, născut la Salonic, s-a referit iniţial la poziţia pe care a adoptat-o împotriva suspendării brevetelor pentru vaccinuri. După cum a subliniat, în ceea ce priveşte preţul, Pfizer oferă deja vaccinuri contra cost, în funcţie de situaţia financiară a ţărilor care îl achiziţionează.
În ceea ce priveşte volumul de producţie, companiile au deja capacitatea de a produce cantitatea necesară de vaccinuri, a spus Bourla, adăugând că Pfizer intenţionează să producă 3 miliarde de doze de vaccin pentru coronavirus la nivel mondial pentru 2021 - şi 4 miliarde de doze în 2022.
1. Vezi sa nu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.05.2021, 10:07)
Pfizer are o piata stabila pe vaccin de peste 20 miliarde de dolari/an. Daca scoate o pastila care sa canibalizeze aceasta piata il bat actionarii cu bata de baseball inainte de a il da afara. Cand piata vaccinurilor va fi in declin, va fi momentul in care se va lansa pastila. Eventual sa gaseasca un tratament care sa se vanda mai scump decat vaccinul si mai ieftin de produs. In fond si la urma urmei, un om care nu mai poate respira si are dureri cumplite este mai dispus sa plateasca un pret ridicat decat un liber cugetator care nu vrea sa faca un vaccin gratuit. Asa functioneaza economia capitalista, inca cea mai performanta forma de organizare cunoscuta.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.05.2021, 10:27)
Poate ar ar fi cazul sa ne schimbam criteriile de performanta?
2. fără titlu
(mesaj trimis de Anonim în data de 15.05.2021, 11:12)
Dar ce-ar fi sa experimenteze Pfizer pe propriile familii întâi, toate câte le arunca pe piața?Asa,sa se ducă Bourla acasă la mă-sa și la nevasta-sa și sa le trateze nițel cu "binecuvântatele" lui tratamente.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.05.2021, 13:55)
tzeapa pt vaccinati :)