America Latină a devenit regiunea cu cele mai multe contaminări

A.P.
Miscellanea / 28 iulie 2020

America Latină a devenit regiunea cu cele mai multe contaminări

America Latină şi Caraibele au devenit regiunea lumii cu cel mai mare număr de infecţii cu coronavirus, în timp ce Spania a asigurat că deţine "controlul" asupra situaţiei în ciuda unui nou focar, scrie g4media.

Covid-19 câştigă teren în noi ţări, cum ar fi Coreea de Nord, care până acum au spus că a fost cruţată şi s-a plasat într-o stare de "urgenţă maximă" duminică, după anunţarea unui prim caz suspect.

Cu peste cinci milioane de cazuri noi depistate de la 1 iulie, mai mult de o treime dintre cele declarate de la începutul pandemiei, boala a ucis cel puţin 645.715 de persoane în întreaga lume, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP din surse oficiale duminică, la ora 11:00 GMT.

Astfel, America Latină şi Caraibele au devenit, duminică, regiunea lumii cu cel mai mare număr de contaminări, 4.340.214 cazuri, potrivit unui alt bilanţ stabilit de AFP duminică, la 21:00 GMT, tot din surse oficiale. Este pentru prima dată când numărul de infecţii din această regiune l-a depăşit pe cel al Americii de Nord, care are 4.330.989 cazuri, în principal în Statele Unite, cea mai afectată ţară din lume cu 4,2 milioane contaminări şi aproape 150.000 de decese.

Statele Unite au înregistrat duminică 55.187 de cazuri noi de contaminare cu coronavirus în interval de 24 de ore, cea mai mică cifră după aproape două săptămâni, potrivit bilanţului întocmit de Universitatea Johns Hopkins, informează g4media.

Aceste noi cazuri aduc la 4.229.624 numărul total de cazuri înregistrate de la începutul epidemiei în ţară, cea mai afectată de virus din întreaga lume, conform acestui bilanţ întocmit la ora 20:30 (00:30 GMT luni) de către universitatea cu sediul în Baltimore.

Brazilia, cea mai afectată ţară latino-americană, a înregistrat duminică aproape 25.000 de cazuri suplimentare, pentru un total de 2,4 milioane. Ea deplânge moartea a peste 87.000 de persoane.

În ceea ce priveşte numărul morţilor, Europa rămâne în frunte, cu 207.933 de decese, urmată de America Latină şi Caraibe (182.726), precum şi de Statele Unite şi Canada (155.673).

În ciuda creşterii cazurilor, guvernul spaniol a dorit să fie liniştitor, spunând că situaţia este "sub control" şi că focarele au fost "localizate şi izolate", ca răspuns dat statelor care au anunţat restricţii faţă de ţara sa. "Spania este o ţară sigură", a insistat ministrul de Externe, Arancha Gonzalez Laya.

Londra a anunţat că pasagerii din Spania vor fi supuşi unei perioade de izolare de 14 zile începând de duminică, luându-l aparent prin surprindere pe ministrul Transporturilor din Marea Britanie, care se află în prezent în vacanţă. Pentru Ministerul Afacerile Externe belgian, mai multe regiuni din Spania sunt clasificate în roşu sau portocaliu.

Premierul francez, Jean Castex, le-a "recomandat cu tărie" francezilor să "evite" să călătorească în Catalonia. Sfaturi pe care unii nu le-au urmat", a declarat Jean-Louis T. pentru AFP, care a călătorit împreună cu soţia sa şi fiul lor în vârstă de 15 ani pentru a petrece trei săptămâni într-o casă de vacanţă.

Cifrele sunt în creştere şi în Franţa, unde circulaţia virală este într-o "creştere netă", cu peste 1.000 de cazuri noi de coronavirus pe zi, a anunţat Direcţia Generală a Sănătăţii.

În Italia, autorităţile din regiunea Campania, din sud, au înăsprit regulile: de acum încolo, va fi o amendă de 1.000 de euro pentru cei care nu poartă măşti în spaţii limitate.

În Coreea de Nord, liderul Kim Jong-un a convocat o şedinţă de urgenţă a biroului politic al Partidului Comunist pentru a adopta "măsuri maxime de urgenţă" pentru a conteni răspândirea virusului în această ţară atât de ermetic închisă.

"Nicio ţară nu este scutită", a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), sâmbătă, adăugând că această creştere accentuată a numărului de cazuri se datorează transmiterii ridicate în zonele cu o concentraţie mare a populaţiei ca pe continentul american şi în Asia de Sud, precizează g4media.

Statele Unite sunt cea mai îndoliată ţară cu 146.463 de decese pentru 4.178.730 de cazuri. Pakistanul (peste 270.000 de cazuri şi aproape 5.800 de morţi) a salutat o scădere cu 80% a numărului de decese comparativ cu luna iunie. Dar OMS a solicitat menţinerea vigilenţei şi cu respectarea măsurilor de distanţare fizică, în perioada premergătoare festivalului religios de la Eid al-Adha, care va avea loc vineri.

În ţările care au reuşit să conţină virusul, cifrele sunt din nou în creştere. Astfel, autorităţile iraniene au anunţat duminică încă 216 decese şi au solicitat populaţiei să-şi redubleze vigilenţa împotriva virusului, pentru a-i cruţa pe îngrijitorii, doborâţi de "oboseală".

Australia a cunoscut ziua cea mai ucigaşă duminică, cu zece decese şi o creştere a numărului de cazuri, în ciuda măsurilor severe de izolare.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, duminică, că nu va arunca prima minge la deschiderea unui joc de baseball din Yankees din New York, programat pentru luna viitoare "din cauza concentrării sale puternice asupra virusului chinez".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb