Armamentul american, vulnerabil în faţa atacurilor cibernetice

E.M.
Internaţional / 10 octombrie 2018

Armamentul american, vulnerabil în faţa atacurilor cibernetice

Armamentul american este vulnerabil unor atacuri cibernetice, din cauza rămânerii în urmă a Pentagonului în domeniul securităţii cibernetice şi a unor dificultăţi în recrutarea unor specialişti, se arată într-un raport de audit guvernamental publicat ieri, relatează Le Figaro.

În acest document, intitulat "Departamentul Apărării tocmai începe să-şi dea seama de amploarea vulnerabilităţilor". Government Accountability Office (GAO), echivalentul american al Curţii de Conturi, notează că echipamentul american este tot mai conectat, avioanele de vânătoare sunt înţesate cu software şi senzori, comandamentul operaţional se face pe un ecran uriaş, militarii se reperează la sol cu ajutorul GPS-ului, iar navele Marinei americane (US NAvy) sunt tot mai informatizate.

Aceste programe informatice şi senzori îi fac mai eficienţi pe militari, dar totodată mai vulnerabili la atacuri informatice. Specialişti de la Pentagon - care joacă rolul de hackeri şi testează noi echipamente livrate în perioada 2012-2017 - au arătat cât de uşor este să fie piratate.

"Într-un caz, a durat doar o oră ca o echipă de două persoane să pătrundă în sistemul informatic al unui sistem de armament şi o zi pentru a-i controla în întregime funcţionarea", subliniază GAO care, din motive de securitate, nu precizează despre ce sistem este vorba.

În alt caz, hackerii Pentagonului au preluat controlul asupra terminalelor folosite în cursul unui exerciţiu. O echipă a putut să preia nu doar controlul asupra sistemului, ci l-a manipulat astfel încât operatorii au putut să vadă pe ecran o fereastră prin care li se cerea să introducă o monedă pentru a putea continua să-l folosească.

Mai rău, Departamentul Apărării "nu cunoaşte amploarea vulnerabilităţilor sistemelor sale de armament pentru că, dintr-un anumit număr de motive, amploarea şi sofisticarea testelor au fost limitate".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nasol! Foarte nasol! Sunt extrem de îngrijorat!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb