Ucraina afirmă că îşi consolidează poziţiile în regiunea rusă Kursk

Ucraina afirmă că îşi consolidează poziţiile în regiunea rusă Kursk

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 17 august

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat sâmbătă că armata sa îşi consolidează poziţiile în regiunea rusă Kursk, la mai mult de zece zile după lansarea unei ample ofensive surpriză pe teritoriul rus, informează Agerpres.

La rândul său, armata rusă a declarat că respinge noile atacuri ale Kievului, continuând în acelaşi timp să bombardeze mai multe regiuni din Ucraina, în special în Donbas, unde se află în avantaj faţă de forţele Kievului, depăşite numeric.

La 6 august, armata ucraineană a atacat regiunea Kursk, cucerind, potrivit Kievului, 82 de oraşe şi 1 150 de kilometri pătraţi, într-o ofensivă care a luat prin surprindere Moscova şi care constituie cea mai mare operaţiune militară străină pe teritoriul rus de la al Doilea Război Mondial.

"Generalul Oleksandr Sirski a raportat că forţele noastre şi-au consolidat poziţiile în regiunea Kursk şi că teritoriul a fost stabilizat", s-a bucurat Volodimir Zelenski sâmbătă, după o întâlnire cu comandantul-şef al armatei ucrainene.

Cu o zi înainte, militarul îl asigurase pe şeful său că trupele sale au avansat "unul până la trei kilometri" şi au luat prizonieri soldaţi ruşi.

Armata rusă, care a desfăşurat întăriri materiale şi umane, a susţinut sâmbătă că a respins asalturile ucrainene în apropierea a trei localităţi din regiunea sa Kursk, provocând pierderi grele adversarului său.

În urmă cu câteva zile, preşedintele Vladimir Putin le-a ordonat oamenilor săi să "expulzeze" forţele Kievului de pe teritoriul rus.

Potrivit autorităţilor ruse, cel puţin 12 civili au fost ucişi şi mai mult de o sută au fost răniţi de la începutul operaţiunii ucrainene.

În ultimele zile, Kievul şi-a dezvăluit treptat intenţiile, în timp ce Rusia continuă să ocupe aproape 20 % din teritoriul vecinului său.

Acesta spune că doreşte să forţeze Moscova să retragă trupele din alte părţi ale frontului, să creeze o "zonă tampon" pentru a pune capăt bombardamentelor de la frontieră, dar şi - mai presus de toate - să folosească teritoriile ruseşti cucerite pentru a forţa Kremlinul să intre în negocieri "corecte".

Cu toate acestea, negocierile dintre cele două părţi sunt complet blocate din primăvara anului 2022.

Confruntaţi cu avansul fără precedent al forţelor ucrainene pe teritoriul rus, zeci de mii de civili au părăsit deja satele de frontieră din regiunea Kursk, fie pe cont propriu, fie cu ajutorul serviciilor locale.

În regiunea vecină Belgorod, autorităţile ruse s-au arătat alarmate în ultimele zile, anunţând vineri seara că blochează accesul şi evacuarea a cinci oraşe de frontieră începând de luni, în timp ce închid "temporar" accesul către un al şaselea.

De partea ucraineană, fluxul de evacuaţi continuă, de asemenea, spre oraşul Sumî, la aproximativ 40 km de frontiera comună. Oraşul a fost ţinta unui atac rusesc sâmbătă dimineaţa, soldat cu rănirea a două persoane, potrivit Ministerului de Interne.

În acelaşi timp, luptele grele continuă mai la sud, în estul Ucrainei, epicentrul conflictului, unde armata rusă câştigă teren de luni de zile.

În ultimele zile, Moscova a revendicat capturarea mai multor sate în drumul spre oraşul Pokrovsk, un important nod logistic pe drumul către bastioanele Ceassiv Iar şi Kostiantinivka.

"Zeci de atacuri ruseşti au fost lansate asupra poziţiilor noastre în ultima zi", a declarat sâmbătă Volodimir Zelenski, asigurându-ne că soldaţii săi "fac totul pentru a-i distruge pe ocupanţi şi a respinge atacurile". "Situaţia este sub control", a spus el.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Zelensky trimite oameni la moarte sigura, oare de ce? Putin are acum motive sa duca un razboi total, presiunea negocierilor nu mai exista. Cred ca toamna asta vom fi aproape de WW3...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Mujicii “victoriosi”…au reusit sa-i faca pe ucrainieni sa se retraga de la Kiev pana in Kursk:-)…”Tot elore” mujici:-)

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb