Armenia acuză Azerbaidjanul că a încălcat acordul de încetare a focului şi a deschis focul asupra poziţiilor armene

V.G.
Internaţional / 23 septembrie 2022

Armenia acuză Azerbaidjanul că a încălcat acordul de încetare a focului şi a deschis focul asupra poziţiilor armene

Ministerul armean al Apărării a acuzat astăzi forţele armate ale Azerbaidjanului că au deschis focul asupra poziţiilor armene, încălcând acordul de încetare a focului, a anunţat ministerul într-o postare pe reţelele sociale, relatează Reuters, potrivit News.ro.

"Pe 23 septembrie, la ora 7.40 (6.40, ora României), unităţile forţelor armate azere au încălcat din nou regimul de încetare a focului trăgând din diferite poziţii împotriva poziţiilor de luptă armene situate în zona de est a graniţei armeno-azere", a precizat Ministerul armean al Apărării într-un comunicat postat pe Facebook astăzi.

Armenia a anunţat că a deschis focul ca măsură de represalii şi nu a raportat nicio pierdere în rândul personalului său de serviciu.

Nu a existat nicio declaraţie imediată din partea Azerbaidjanului cu privire la aceste acuzaţii. La începutul acestei săptămâni, Baku a acuzat Armenia că a organizat "provocării" de-a lungul graniţei comune, trăgând cu mortiere şi grenade în forţele sale.

Luptele dintre cele două părţi au izbucnit la începutul acestei luni prin confruntări soldate cu moartea a aproximativ 200 de militari, reprezentând cea mai sângeroasă confruntare de la războiul de şase săptămâni între cele două ţări ex-sovietice, din 2020.

Luptele sunt legate de ostilităţile vechi de decenii asupra controlului regiunii Nagorno-Karabah, recunoscută la nivel internaţional ca parte a Azerbaidjanului, dar controlată în mare parte de populaţia majoritară etnică armeană până în 2020.

Armenia a menţionat că Azerbaidjanul i-a atacat teritoriul şi a preluat aşezări în interiorul graniţelor sale, dincolo de regiunea disputată Nagorno-Karabah. Azerbaidjanul a argumentat că răspunde "provocărilor" din partea armeană.

Rusia este un aliat militar al Armeniei, deşi încearcă să menţină relaţii diplomatice cu Azerbaidjanul şi a rezistat apelurilor Erevanului de a declanşa o clauză de autoapărare reciprocă. În schimb, Baku este susţinut militar, financiar şi politic de Turcia.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ACUMA , EU AI INTELEG FOARTE BINE SI PE AZERI !!! NU CA MI-AR FI VREUN DRAG CUMVA DE VREUN MUSULMAN , PE FATA PAMANTULUI , DAR CHIAR MI-A PLACUT SI I-MI PLACE DREPTATEA !!! INCA DE MIC COPIL , AM TOT VAZUT , AUZIT SI CITIT STIRI , DESPRE BALAMUCUL ASTA !!! STIU CA , AU FOST RAI SI AIA SI AIALALTI , DAR ARMENII AU FOST MAI SANGEROSI CU POPULATIA CIVILA AZERA , MULT MAI TARE DECAT VICEVERSA !!!!!!!!!!!! MULTI LOCUITORI PASNICI , FEMEI , COPII AU FOST MACELARITI ACOLO , ARMATA REGULATA ARMEANA SARIND MEREU FATIS , IN AJUTORUL CELOR DIN ENCLAVA KARABAH !!! AZERII TIPAU SI SE PLANGEAU OMENIRII DE PIERDERILE SUFERITE !!! SE PARE CA DE UN TIMP INCOACE , LUCRURILE S-AU CAM INVERSAT !!!!!!!!!!!!! NU CRED CA V-OR PUTEA CADEA VREODATA LA INTELEGERE , SANT PREA MULTE IN JOC !!!!!!!!!!

    1. Drag coleg. Ceea ce ai scris în mesaj este de neînțeles din cauza că spui exact opus adevărului. Armenia are 3 milioane de locuitori săraci. Pib Armenia aproximativ 10 miliarde de dolari. Pib Azerbaidjan cam 40-50 de miliarde de dolari. Pib România 160 miliarde de dolari, la Turcia nu am verificat recent pe google dar e pib Turcia, cea care ajută Azerbaidjan, cam la 500 miliarde de dolari, aproximativ. Aici intervine logica, o țară mică mică precum ARMENIA se luptă pe toate căile să se bată cu două țări bogate. Turcia azerbaran plătesc mulți bani pentru falsificarea istoriei lor proprii. Azerbaranii sunt niste sălbatici cum sunt și turcii. Ce vezi tu azi teritoriul Armeniei, azerbaran, Turcia, nord Iran au fost locuite de armeni de mii de ani vechime. Acum câteva sute de ani, dat fiind migrațiile din Asia, au sosit popoare sălbatice de turci/azeri mongoli din Siberia și Mongolia și s-au așezat pe lângă satele creștine cu caii și corturile lor, precum țiganii. Când nu mai puteau de foame, se dădeau la jafuri în satele armene construite pe piatră, ce erau mult mai civilizați. Turko azerii se înmulțeau precum țiganii noștrii, făceau mulți copii, cu nemiluita și erau vai de capul lor, creșteau tot sălbăticiți, cu furturi cu înșelătorii crime și alte lucruri slabe. Armenia și Karabah au fost integrate la un moment dat in Uniunea Sovietică și sovieticii au stabilit și ei niște granițe așa de formă, mai la glumă cu creionul gros de tâmplărie cum a fost și cazul României cu ținutul Herța de exemplu. Sovieticii luau o gură de votcă și apoi se puneau pe trasat granițe ale județelor așa-zis republicilor în interiorul uniunii sovietice fără să țină prea mult cont de constituția etnică a oamenilor. Sovieticii aveau interesul că populațiile să se amestece și să piardă fiecare naționalitatea. Doar că armenii mai civilizați, nu făceau căsătorii mixte cu azerii din corturi, sălbatici, nespălați precum țiganii noștrii. Era precum românii curați spălați nu se pot căsători sau îndrăgosti de azerii ca țiganii de nespălați și needucați. Astfel azerii au tot făcut copii mulți și au ajuns să vrea și ei să aibă o țară a lor, doar că nu în Mongolia acasă la bunicii lor, ci pe teritoriul creștin al armenilor. Feriți-vă de știri false de pe internet care sunt plătite de turci și azeri pentru a prezenta istorie și realitate falsă. Dumnezeu este cu voi cereți doar să vă lumineze mintea și sufletul.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb