BIROUL ELECTORAL PENTRU STRĂINĂTATE: La închiderea secţiilor, pot vota doar cei aflaţi în sala cu cabinele de vot

V.B.
Politică / 15 noiembrie 2014

Potrivit legii, la ora închiderii secţiei de votare (21:00), pot vota doar alegătorii care se află în încăperea cu cabinele de vot, a anunţat ieri Biroul Electoral pentru Străinătate (BES), informând românii din diaspora, potrivit surselor din presă.

În sala de vot, se pot afla "doar un număr de alegători egal cu numărul cabinelor de vot", punctează BES, adăugând că, în afară de membrii biroului electoral al secţiilor de votare, de candidaţi şi de persoanele acreditate, "nicio altă persoană nu poate staţiona în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare".

Conform art. 46 din Legea nr. 370/2004 şi precizărilor BEC din 11 noiembrie, "la ora închiderii secţiei de votare, ora locală 21:00, alegătorii care se află în sala de vot pot să-şi exercite dreptul de vot, iar prin sală de vot se înţelege doar încăperea unde se află cabinele de vot", mai relatează BES.

Reprezentanţii formaţiunilor politice în birourile electorale pot fi înlocuiţi la cererea celor care i-au propus. Dacă reprezentaţii absentează de la lucrările biroului electoral (inclusiv în ziua votării), ei nu pot fi înlocuiţi cu persoane din lista întocmită de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

BES adresează "un apel ferm tuturor membrilor desemnaţi în birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate să participe la operaţiunile electorale", în contextul în care au fost formulate sesizări de către preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, conform cărora unii membri ai birourilor, propuşi de partide, au anunţat că nu vor mai participa la lucrările secţiilor de votare în al doilea tur de scrutin.

BES le cere partidelor să facă toate demersurile necesare "pentru a asigura prezenţa reprezentanţilor desemnaţi în birourile electorale", pentru că "buna desfăşurare a procesului de vot depinde inclusiv de prezenţa tuturor membrilor în cadrul biroului".

Pentru fluidizarea procesului electoral în turul al II-lea, birourile electorale ale secţiilor din străinătate au fost completate cu persoane din lista MAE. Astfel, în toate secţiile din Europa şi America de Nord cu peste 100 de alegători în primul tur şi în secţiile de pe celelalte continente cu peste 500 de alegători, birourile au în componenţă 7 persoane (numărul maxim), potrivit legii.

BES mai informează că au fost suplimentate ştampilele cu menţiunea "VOTAT" distribuite secţiilor din străinătate şi că a fost solicitată înmulţirea cabinelor de vot.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb