Brexitul, sfârşitul vremurilor bune pentru economia Germaniei

P.E.
Internaţional / 18 ianuarie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

''Vremurile cele mai bune s-au terminat'' pentru economia Germaniei, a declarat ieri şeful unei importante asociaţii industriale germane, care estimează că creşterea economică a Germaniei va continua, însă într-un ritm inferior celui din ultimii ani, mai ales din cauza Brexitului şi a războiului economic dintre SUA şi China, relatează agenţia dpa.

Cea mai mare economie a Uniunii Europene va avea probabil în 2019 o creştere de 1,5%, a afirmat Dieter Kempf, preşedintele Federaţiei industriilor germane. O asemenea creştere economică ar fi comparabilă celei din anul 2018, însă sub cea de 2,2% înregistrată în 2016-2017.

''Pentru economie, vremurile cele mai bune s-au terminat'', crede Dieter Kempf, atrăgând totodată atenţia că prognoza de creştere economică la care a făcut referire se bazează pe ipoteza unui Brexit ordonat. Dacă Regatul Unit iese din UE fără un acord, aşa cum mulţi se tem după ce parlamentul britanic a respins săptămâna aceasta înţelegerea convenită între Londra şi Bruxelles, atunci creşterea economică a Germaniei ar primi o lovitură în plus.

Economia Germaniei este puternic dependentă de exporturi, ea are nevoie de pieţe de desfacere, astfel că o eventuală pierdere a pieţei britanice sau o îngreunare a accesului pe aceasta ar afecta serios industria germană, mai ales sectoare cum ar fi cel auto, industria chimică şi cea farmaceutică, etc.

Dieter Kempf a menţionat că mai multe companii germane au anunţat că, din luna aprilie, îşi vor sista operaţiunile în Regatul Unit, în timp ce ''altele şi-au relocat personalul ori au închis situri''.

El a subliniat că incertitudinea ce se amplifică pe măsură ce se apropie data efectivă a Brexitului, 29 martie, face necesar ''ca Londra să spună rapid cum intenţionează să procedeze mai departe''.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb