DNA:  Primarul din Reghin va fi cercetat sub control judiciar

Adina Lateş
Anticorupţie / 16 decembrie 2015

Procurorii DNA Târgu Mureş au decis să o lase în libertate pe Maria Precup, primarul municipiului Reghin, reţinută marţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

DNA a renunţat în a mai cere arestarea preventivă a Mariei Precup, ea fiind pusă sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA remis astăzi redacţiei, pe timpul cât se află sub control judiciar Maria Precup nu poate să îşi exercite funcţia de primar şi are interdicţia de a se deplasa în incinta Primăriei Reghin.

De asemenea, ea nu are voie să depăşească limita teritorială a României, având interdicţie de a părăsi ţara, interdicţie ce poate fi ridicată doar cu încuviinţarea prealabilă a procurorului.

Conform DNA, în vara anului 2012, Maria Precup a pretins administratorului unei societăţi remiterea unei sume de bani pentru o anumită persoană (bani ce nu i se cuveneau în mod legal), pentru ca, în schimb, primarul să accepte la plată decontarea unor lucrări neexecutate de către respectiva firmă, în cadrul proiectului de amenajare a unei străzi din Reghin.

"Persoana ce urma să beneficieze de banii ceruţi drept mită de primar era reprezentanta unei alte societăţi comerciale faţă de care se instituiseră măsuri de executare silită pe motive de neplată a obligaţiilor către bugetul de stat. Suma de 26.040 lei a fost remisă de administratorul societăţii, sub forma unei vânzări-cumpărări mascate, banii fiind viraţi direct în conturile trezoreriei, pentru a fi stinse obligaţiile societăţii datornice către bugetul de stat şi pentru care Administraţia Finanţelor Publice Reghin instituise măsuri de executare silită", susţin procurorii.

DNA precizează că, în 4 septembrie 2012, conform înţelegerii, primarul a acceptat la plată şi a decontat o lucrare care nu fusese executată de societatea al cărei reprezentant a remis banii.

Anchetatorii au reţinut că s-a cauzat un prejudiciu municipiului Reghin de aproximativ 75.000 lei, reprezentând lucrări neefectuate, şi în consecinţă un folos necuvenit societăţii comerciale care trebuia să le execute.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb