Fenomenul climatic El Nino a lovit marţi sudul Californiei

Ioana Dogaru
Internaţional / 6 ianuarie 2016

Prima mare furtună a sezonului provocată de fenomenul climatic El Nino a lovit marţi sudul Californiei, ploi abundente căzând în regiunea afectată multă vreme de secetă, relatează AFP. Precipitaţiile au dus pe alocuri la inundaţii şi scurgeri de noroi, transmite sursa citată.

Conform serviciului naţional de meteorologie, pe aeroportul din Los Angeles s-au înregistrat ploi de 3,6 centimetri, care au depăşit recordul de 3,4 centimetri din 1979. Şi în alte părţi ale statului din vestul Statelor Unite au fost semnalate precipitaţii însemnate, regiunile respective făcând obiectul unor avertizări de creşteri ale apelor şi provocând întreruperi de curent electric şi închiderea mai multor drumuri, informează AFP.

Ploile au scăzut în intensitate marţi seară, însă meteorologii au anunţat că se aşteaptă la alte furtuni miercuri, joi şi probabil şi vineri.

Serviciul naţional de meteorologie a precizat că avertizările în privinţa creşterii rapide a nivelurilor apelor vor fi valabile până joi seară în regiunea San Diego şi în alte zone de coastă, unde li s-a recomandat locuitorilor de la altitudini joase să se retragă în locuri mai înalte, relatează France Presse.

Mai multe furtuni provocate de El Nino urmează să afecteze California în săptămânile viitoare, însă, potrivit experţilor, cantitatea de apă nu va fi suficientă pentru a ajuta regiunea să îşi revină după seceta istorică prin care a trecut, precizează sursa citată.

Fenomenul El Nino constă în încălzirea apelor Oceanului Pacific ecuatorial şi poate produce perioade de secetă intensă sau precipitaţii violente în diferite regiuni. Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM), agenţie a ONU, a anunţat în decembrie că actualul episod climatic El Nino este "cel mai puternic înregistrat de peste 15 ani", relatează AFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb