
În data de 24 mai 2011, Grupul de presă BURSA a organizat, sub patronajul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, conferinţa "Finanţarea europeană - oportunitatea relansării economice", la Hotel Pullman Bucharest World Trade Center, sala Mexico.
Atragerea fondurilor europene reprezintă prioritatea zero care se regăseşte în acordul încheiat de Guvernul ţării noastre cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), Banca Mondială (BM) şi Comisia Europeană (CE), a declarat, ieri, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Finanţelor Publice, în cadrul Conferinţei Finanţarea Europeană - Oportunitate a Relansării Economice, organizată de ziarul BURSA.
•Leonard Cornoiu, BT
Dimensionarea incorectă a proiectelor, piedică în absorbţia fondurilor europene
Dimensionarea corectă a proiectelor pe care firmele doresc să le finanţeze cu ajutorul fondurilor europene reprezintă una din problemele care împiedică o mai bună absorb-ţie, a declarat Leonard Cornoiu, director departament programe europene din cadrul Băncii Transilvania (BT).
•Vasile Deleanu, ROVIGO
Cum finanţăm economia în lipsa fondurilor europene
Mirajul absorbţiei miliardelor de euro puse la dis-poziţia ţării noastre prin programele finanţate din fonduri europene îndepărtează companiile şi autorităţile de problemele economiei reale, care încă nu a cunoscut beneficiile unui grad ridicat de absorbţie.
•Adrian Lisandru, BRD
Birocraţia încă îngreunează cheltuirea fondurilor europene
Procedura de accesare birocratică, anevoioasă, inadaptată la mediul economic dificil actual rămâ-ne în continuare o problemă în accesarea fondurilor europene, consideră Adrian Lisandru, director promovare şi distribuire în cadrul BRD.
•Sanda Popescu, EximBank
Scrisorile de confort ajută beneficiarii fondurilor europene
Srisorile de confort ajută beneficiarii fondurilor europene în atragerea finanţării şi implementarea proiectelor. Acestea sunt necesare la depunerea documentaţiei de atribuire pentru proiecte cu o cofinanţare de minim 100.000 de euro.
•Ministrul Economiei
"Fondurile europene - motor de creştere economică"
Proiectele din fonduri europene reprezintă una dintre cele mai importante componente investiţionale în acest an şi unul dintre motoarele de creştere economică şi modernizare a statului pentru 2011.
•Călin Istrăţoiu,POS CCE
Măsuri de creştere a absorbţiei fondurilor prin POS CCE
Gradul absorbţiei fondurilor europene alocate ţării noastre prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) a ajuns, în luna mai, la 12,43%. Astfel, totalul plăţilor către beneficiari a ajuns la circa 1,4 miliarde lei, contribuţia UE în acest program fiind de 10,4 miliarde lei (2,55 miliarde euro).
În cadrul Axei dedicate sectorului energetic din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), cele mai multe proiecte depuse sunt pentru producţia de energie din surse regenerabile. Alexandru Săndulescu, directorul general al Direcţiei Energie din Ministerul Economiei, a declarat, ieri, că aceste proiecte au o valoare totală de circa două miliarde de euro faţă de suma alocată de 190 milioane de euro.
•Radu Gheţea
Urmărim egalizarea dobânzilor la creditele în lei şi valută
Băncile comerciale urmăresc egalizarea dobânzilor la creditele în lei şi valută, potrivit lui Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank şi preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).
Sistemul financiar-bancar, în care sunt incluse şi fondurile de garantare şi contragarantare, trece printr-o restructurare, de la regulile impuse în Basel II la Basel III. Ioan Hidegcuti, preşedintele Fondului Român de Contragarantare (FRC) a declarat că acest proces de restructurare nu va face creditarea mai accesibilă pentru companii.
Banca Mondială a sugerat autorităţilor să angajeze firme de "head hunting" (recrutare), care să stabilească liste cu persoanele care ar putea să fie alese pentru funcţii de conducere în companiile de stat, pe criterii profesionale, a declarat Alexandru Săndulescu, director general al direcţiei de energie din Ministerul Economiei. Domnia sa a precizat că primele companii din sectorul energetic deţinute de stat vor avea management privat până la finele anului.
Ziarul BURSA a organizat “FORUMUL INVESTITORILOR - 2025: Provocările și oportunitățile anului”, eveniment ajuns la a IV-a ediție, ce a avut loc în data de 24 februarie 2025, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest, Platinum, Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.
Gala ziarului BURSA, ajunsă la cea de-a IX-a ediţie, a avut loc în data de 19 noiembrie 2024, începând cu ora 18:30, la Le Château, din Strada Turturelelor, nr. 11, Sector 3, Bucureşti.
Ziarul BURSA a organizat a II-a ediţie a conferinţei “CSR şi sustenabilitate”, în data de 21 octombrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon AB.
Ziarul BURSA a organizat a XII-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, în data de 25 septembrie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, sala Constanţa.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”, în data de 13 iunie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, saloanele AB.
Ziarul BURSA a organizat conferinţa “Piaţa financiar-bancară”, în data de 21 mai 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon Constanţa, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat o nouă ediţie a conferinţei “România – Strategia dezvoltării”, în data de 23 aprilie 2024, începând cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, salon D, din Calea 13 Septembrie nr. 90.
Ziarul BURSA a organizat “FORUMUL INVESTITORILOR - 2024: Provocările și oportunitățile anului”, eveniment ajuns la a III-a ediție, ce a avut loc în data de 20 martie 2024, începând cu ora 10:00, la Radisson Blu Hotel Bucharest, sala Atlas 2, din Calea Victoriei 63-81.
Ziarul BURSA a organizat “FORUMUL INVESTITORILOR - 2025: Provocările și oportunitățile anului”, eveniment ajuns la a IV-a ediție, ce a avut loc în data de 24 februarie 2025, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest, Platinum, Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.