CONFERINŢA "BURSA" FINANŢAREA EUROPEANĂ - OPORTUNITATE A RELANSĂRII ECONOMICE BRD: Birocraţia încă îngreunează cheltuirea fondurilor europene

A.T.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 25 mai 2011

Procedura de accesare birocratică, anevoioasă, inadaptată la mediul economic dificil actual rămâ-ne în continuare o problemă în accesarea fondurilor europene, consideră Adrian Lisandru, director promovare şi distribuire în cadrul BRD. Alte piedici în calea cheltuirii fondurilor structurale sunt perioada lungă de evaluare şi selecţie a proiectelor, formalismul excesiv, alături de modificările repetate şi inopinate ale cerinţelor autorităţilor în toate etapele de implementare.

Domnul Lisandru a mai enumerat ca probleme în accesare verificarea lentă a documentelor legate de achiziţii, întârzierile în rambursarea cheltuielilor eligibile efectuate - cu consecinţe financiare negative, respectiv creşterea costurilor cu finanţarea.

Din experienţa cumulată în cofinanţarea proiectelor din fonduri europene, oficialul BRD a menţionat dimensionarea obiectivă a investiţiilor ţinând seama de evoluţia pieţei şi previziuni economice şi financiare pe termen lung. Beneficiarii trebuie să-şi dimensioneze corect şi facilităţile de pre- şi co-finanţare, care să permită flexibilitate în implementare.

Un element care să asigure succesul cheltuirii banilor europeni este ca beneficiarul să aibă şi un plan B, cu prevederea unor activităţi alternative în planul de afaceri pentru cazul de întârziere în finalizarea proiectului.

BRD consideră necesar ca, pe lângă implicarea băncii, beneficiarul să implice şi firma de consultanţă atât la depunerea proiectului cât şi după etapa de semnare a contractului de finanţare cu autorităţile de management.

BRD a acordat peste 650 de credite EuroBRD în valoare totală de 900 milioane lei. 25% din creditele pentru IMM sunt acordate de BRD în ultimele şase luni. Banca mai are 149 dosare în analiză, în valoare de 430 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb