FMI doreşte crearea un nou trust pentru a oferi finanţare unui număr mai mare de ţări

D.Ţ.
Internaţional / 14 iunie 2021

FMI doreşte crearea un nou trust pentru a oferi finanţare unui număr mai mare de ţări

Duminică, Kristalina Georgieva, directorul general al instituţiei financiare, a declarat că ,,Fondul Monetar Internaţional (FMI) analizează posibilitatea creării unui nou trust care ar permite membrilor săi să ofere împrumuturi din rezervele lor de la FMI unui număr mai mare de ţări, printre care şi unele cu venituri medii vulnerabile la schimbările climatice'', a relatat Reuters, conform News.ro.

Georgieva a spus că ,,liderii Grupului celor Şapte economii bogate (G7) şi-au dat acordul ca FMI să continue să lucreze la acest plan, iar China - a doua cea mai mare economie din lume - şi-a exprimat interesul, alături de ţările cu venituri medii care vor beneficia de un astfel de fond.''

Ea a spus că FMI va continua să contribuie la "trustul de rezilienţă şi durabilitate" - care ar putea ajuta ţările să combată schimbările climatice sau să îşi îmbunătăţească sistemele de îngrijire a sănătăţii - înainte de reuniunea din iulie a miniştrilor de Finanţe din Grupul celor 20 de economii majore (G20), care include China.

Într-un interviu acordat pentru Reuters, Georgieva a declarat că "China şi-a exprimat interesul de a participa şi m-aş aştepta să existe alte economii de piaţă emergente, cu fundamentele solide şi poziţii puternice de rezervă, care ar putea face la fel. Acum ştim că avem un semnal verde de urmat şi vom ajunge la alţii".

Liderii G7 au susţinut duminică extinderea rezervelor de urgenţă ale FMI, respectiv a Drepturilor Speciale de Tragere (DST) cu 650 de miliarde de dolari şi au mai susţinut şi un obiectiv global de a oferi 100 de miliarde de dolari ţărilor cele mai vulnerabile.

Trustul de rezilienţă şi durabilitate al FMI permite deja membrilor să îşi împartă rezervele FMI, însă statele insulare mici şi alte ţări cu venituri medii care au fost afectate puternic de pandemia coronavirusului şi de recesiunile economice semnificative nu sunt eligibile pentru finanţare prin intermediul vehiculului FMI.

FMI a cerut ţărilor bogate să acţioneze, avertizând că o mare divergenţă în redresarea economiilor avansate şi în curs de dezvoltare ar putea submina cererea şi ar putea perturba lanţurile de aprovizionare, ceea ce ar afecta şi ţările care se redresează mai rapid.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Doar Coloniile de ultima spetza, printre care si Romania, se mai pot imprumuta de la rechinii astia financiari si antinationali! Este binecunoscut in Istorie ca, toti care s-au imprumutat de la satanistii astia escroci, care se stie ca impun debitorilor conditii de "stat in genunchi", au suferit apoi pe timp indelungat!

    Guvern mondial, asta ne paste cu astia.. toate converg intr-acolo... BCE fac politica globalista in cel mai deshantzat mod... NATO = militia mondiala, G7 = grupul dominant pe planeta care incearca sa ia in stapanire toate butoanele... Viitorul suna tulbure...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb